Destek için acele edin!

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Tarım Bakanlığı’nın makine-ekipman desteklemelerine ilişkin bir açıklama yaptı. Doğru, makine ve ekipman hibeleri için son başvuru tarihinin 09 Haziran olduğunu hatırlattı.

Yayınlama: 16.05.2014
1.036
A+
A-

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, Tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek amacıyla yapılan desteklemeler için başvuru süresin 09 Haziran’da sona erdiğini açıkladı.

 

AMAÇ AZAMİ SAYIDA ÇİFTÇİNİN YARALANMASI






Mahmut Doğru konuyla ilgili şunları söyledi: Bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, hibeye esas yatırım tutarının yüzde 50’sine hibe yoluyla destek verilir. Hibeye esas yatırım tutarı gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL ve tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL’yi geçemez. Süt üretici birlikleri, Damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, koyun-keçi yetiştiricileri birlikleri, hayvancılık kooperatifleri üst birlikleri ve tarımsal amaçlı kooperatifler 100 bin TL’lik yatırım tutarı kadar birden fazla süt soğutma tankı alabilirler. Mal alım bedellerinin, bu miktarları aşması durumunda aşan kısım başvuru sahibi tarafından ayni katkı olarak karşılanır. Başvuru bütçeleri KDV hariç hazırlanır. İlimiz tarımsal paydaşlarınca büyük heyecanla beklenen makine-ekipman hibe programının 2014 yılı uygulamaları ile ilgili temel mevzuat olan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Kapsamında Makine Ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Hakkında Tebliğ’ (Tebliğ No: 2014/10) 10 Mayıs 2014 tarih ve 28996 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. 2007 yılından bu yana uygulanan söz konusu hibe program kapsamında Bursa genelinde bu güne kadar 2 bin 54 adet muhtelif tarım makinesi alımı için 12,3 milyon TL hibe desteği sağlandı. Başvurular ilçe Müdürlüklerimizce 30 gün içerisinde alınacak olup, son başvuru tarihi 09 Haziran 2014’tür. Değerlendirme süreci sonrasında, uygun görülen başvuru sahipleri ile imzalanacak Hibe Sözleşmesi tarihinden itibaren 40 gün içerisinde satın alım işlemlerini tamamlanması gerekmektedir. Uygulamadan azami sayıda üreticimizin yararlanabilmesi için Müdürlüğümüz ve ilçe Müdürlüklerimiz koordinasyon içerisinde hizmet sunacak olup, başvurular için temel kriter olan kayıt sistemlerine kayıtların yapılması veya güncellenmesi hususunda üreticilerimizin dikkat etmesi gerekmektedir.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş