Elektrikte abonenin çektiği çile bitiyor!

Elektrikte yapılan yeni düzenlemeyle birlikte vatandaşın abonelik çilesi artık sona erecek.

Yayınlama: 09.05.2014
897
A+
A-

Elektrik Piyasası Müşteri Hizmetleri Yönetmeliği, dün Resmi Gazete’de yayınlanarak yürülüğe girdi. Elektrik kesintisi, elektrik faturaları, abonelik ya da abonelik iptali gibi birçok konuya değişiklikler geliyor.

– Yönetmeliğe göre elektrik tüketicisinin telep etmesi halinde elektrik kesintileri, kesintinin ne kadar daha devam edeceği gibi tüm bilgiler müşterilere SMS veya e-posta yolu ile gönderilecek. Vatandaşın bu durumu talep etmesi halinde elektrik dağıtım firması SMS veya e-posta ile bunu bildirmek zorunda kalacak.

ÇAĞRI MERKEZİ ZORUNLU






– Tüm elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezleri 7-24 saat çalışmak zorunda olacak.
– Vatandaş elektrik aboneliği başvurularını artık internet ya da telefon aracılığıyla yapabilecek. Mümkün olması halinde abonelik sözleşmeleri elektronik imzayla imzalanabilecek. 
– Elektrik faturaları, kredi kartıyla ödenebilecek. Faturaların kredi kartıyla ödenmesine ilişkin usul ve esaslar kurul kararıyla belirlenecek.

YANLIŞ BİLGİ İPTAL SEBEBİ

– Abonelik başvurularında gereken bilgi ve belgeler bakımından da beyan esası getirildi. Şirketlerin abone olacak gerçek ve tüzel kişilerden onlarca belge istemeleri yasaklandı. Yanlış bilgide ise abonelik iptal edilebilecek.
– Tüketicilere, geriye doğru olarak 3-4 yıllık fark faturasının çıkarılmasının önüne geçilecek.
– Şirketler artık sayaç değişimlerinde para talep edemeyecek.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş