Hububat hasadı başladı

İnegöl’de de hububat hasadı başlarken, hasadını yapan çiftçiler Yenişehir’e bağlı Ayaz mahallesinde kurulan TMO’ya götürecekler.

Yayınlama: 08.07.2015
818
A+
A-

Bu yıl 80 bin dekar alanda ekimi yapılan hububattan 40 bin ton rekoltenin beklendiği bildirildi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı dün, beraberindeki ziraat mühendisleri ile beraber İnegöl’e bağlı Boğazköy mahallesine giderek, hububat hasadını inceledi.

 

HASAT BAŞLADI






İncelemelerin ardından bir konuşma yapan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Aksakallı, “Öncelikle bu hasadın, hububat hasadının İnegöl ilçemize hayırlara vesile olmasını ve çiftçilerimize de bol kazançlı bir ürün cenabı Allahtan niyaz ediyorum. Biliyorsunuz; çiftçilik de büyük emekler sarf edilir. Toprağa ekilen hububat hasat edilmeye şu anda başlamış bulunmaktadır” dedi.

 

HASAT DENETİM FORMU İLE KAYIT ALTINA ALINMAKTADIR

Hububat hasadı için yurdun muhtelif yerlerinden biçerdöverlerin geldiğini kaydeden Aksakallı, “İlçe Müdürlüğü olarak, muhtarlarımızla beraber köylerde yoğun denetimler yapıyoruz. Biçer-döverlerin 12 yaş ve üzeri olmaması gerekiyor. Hasat yapan biçer döverin dekar başına yüzde 1.5 oranında tane kaybı yaptırmaması gerekiyor. Yüzde 2 oranında kayıp demek, zarar demektir. Yapılan kontrollerde biçerdöver operatörlerinin operatör belgesi olup olmadığının, yangın söndürme tüpünün bulunup bulunmadığı, alet edevat ve cihazının olup olmadığına bakılır ve yine biçim yüksekliğinin askeri düzeyde olması bide tane dökümünün kontrolü yapılmaktadır. Denetlemede ortalama verime ilişken bilgiler. Operatör ve tarla sahibi hakkındaki bilgiler hasat denetim formu ile kayıt altına alınmaktadır.” Diye konuştu.

 

40 BİN TON BEKLENTİ

Şu anda tane kaybının çok düşük olduğu hemen hemen yüzde 1 oranında bir tane kaybının olduğunu kontrol ettiklerini aktaran Aksakallı, “Tane kaybı çok düşük bir seviyede sürmektedir. Yaklaşık olarak İnegöl ilçemizde 70-80 bin dekarlık alanda hububat ekildiğini, bunun rekoltesinin de 450-500 kilo civarında yaklaşık olarak da 40 bin ton hububat beklentimiz var.” şeklinde konuştu.

 

TMO AÇILDI

TMO açıldığını bildiren Aksakallı, “Şu anda Yenişehir İnegöl arasındaki Ayaz köyde alımına başlamış bulunmaktadır.” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş