İnegöl çiftçisi 2013 yılında 3 milyon TL dolandırıldı

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, yaptıkları araştırmalar sonucunda geçtiğimiz yıl İnegöllü çiftçilerin yaklaşık 3 milyon TL dolandırıldığını söyledi.

Yayınlama: 08.05.2014
930
A+
A-

İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, girilen hasat dönemi öncesi çiftçiye uyarılarda bulundu. Değişen çek yasasından dolayı çiftçilerin mağduriyetlerinin arttığına değinen Çelik, çiftçileri hasat döneminde karşılaşacakları dolandırıcılara karşı uyardı.

 

YARDIM BEKLİYORUZ






İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik konuşmasında şunları söyledi: Bizlerde de aynı. Tarımcılar da zor bir meslek icra ediyorlar. Üstü açık fabrikayız. Doğal koşullarla mücadele ettikten sonra en sonunda ürünümüzü satıp para kazanacağız dediğimiz noktada her sene bazı tüccarlar, bazı zihniyeti bozuk insanlar tarafından çiftçilerimiz tokatlanmaktadır. Böyle bir araştırma yaptık. Geçtiğimiz yıl 3 milyon TL’ye kadar çiftçilerimiz paralarının alamamış durumdalar. Özellikle çek yasası değiştikten sonra İnegöl mobilyacılarının çektiği sıkıntının aynısını yaşamaktayız. Bu çek yasası değiştikten sonra bizlerin hiçbir yaptırım gücümüz olmadığından dolayı çiftçilerimiz bu konuda mağdur olmaktadırlar. Bu anlamda bizleri koruyacak hiçbir merci yok. Tüccar buraya bu sene Ahmet isminde geliyor, seneye kardeşi geliyor öbür sene başkası geliyor. Her sene bizler mağdur olmaktayız. Bizim yapabileceğimiz hiçbir şey yok ancak ben de odamız olarak bir karar aldım, bu tür tokatçıları Türkiye’de sebze-meyve nerede yetiştiriliyor ise oradaki Ziraat Odalarımıza faks çekmek suretiyle onları teşhir edelim dedik. Hiç olmazsa burayı dolandırdıktan sonra başka şehirlerdeki insanların, çiftçilerin, üreticilerin canını yakmasınlar diye. Ancak bu şekilde böyle bir tedbir alma veya öbür şehirlerdeki insanların dolandırılmaması anlamında bir tedbir alma yönüne gittik. Bununla ilgili devletimiz ne yapar, ne yapabilir bilmiyoruz ama bu çek yasası değiştikten sonra çok mağdur olmaktayız. Bugün bu konuda sizleri bilgilendirmek istedik. Yardım bekliyoruz. Yeniden bir hasat mevsimine girmek üzereyiz. Erik ile başlayan çilek ile başlayan ve meyvecilik ile devam eden bir dönemdeyiz. Bu konuda vatandaşlarımızı bilgilendirmek istedik.

 

YAĞMURLAR BİZİM İÇİN ÇOK GÜZEL OLDU

Kış mevsimi son 30 yılda hiç olmayan bir kış olduğunu söylüyoruz. Kış olmadığından dolayı özellikle göletlerimizde su seviyesi çok düşük, yok denecek kadar az. Onunla birlikte yağış olmadığından dolayı yağışla ilgili bir sıkıntı da vardı. Özellikle 10 gündür yağan yağmurlar buğday olsun çilek olsun ayçekirdeği olsun tüm ürünlere çok faydalı oldu. Yeterli seviyede yağmur yağdı. Bu noktada sadece göletlerin boş olması ile ilgili bir sıkıntımız var. Bununla ilgili acil eylem planı da var. Kaymakamlığın, Devlet Su İşleri’nin almış olduğu kararlar da var. Bu yaz susuz geçeceğe benziyor, su kaynaklarımız zayıf. Şuan yağan yağmurlar bizim için çok güzel oldu. Kışın çektiğimiz sıkıntıyı gidermiş oldu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş