Madencilere iş daveti

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Meslek Komitesi’nin İnegöllü mobilyacılarla gerçekleştirdikleri toplantıdan Soma’da çalışan madencilere yönelik iş daveti çıktı.

Yayınlama: 21.05.2014
1.132
A+
A-

HEPSİNE İNEGÖL’DE MOBİLYA SEKTÖRÜNDE İŞ VERMEYE HAZIRIZ

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Mobilya Meslek Komitesi Başkanı Kender konuşmasında şunları söyledi: İleride ola ki sektörüyle ilgili işini, mesleğini değiştirmek isteyen o bölgedeki arkadaşlarımız varsa onların hepsine İnegöl’de mobilya sektöründe iş vermeye, istihdam sağlamaya hazırız. Aile olarak göç ettiklerinde buradaki yetkililer, mahalli idareler, milletvekili ve belediye başkanıyla onların konut sorunlarını da çözeceğimize inanıyoruz. Meslek değiştirmek isteyen Somalılara, mobilya konusunda gerekli eğitim ve yardımı yapmaya da hazırız. Türkiye, oradaki arkadaşlarımızın yanındadır. Onlar yalnız değildir. İnegöl‘e gelmek isteyen arkadaşlarımız, iş konusunda çok rahat olsun. Buradaki işverenlerimiz zaten burada çalışanların da birçoğunu eğitiyor. Onun için geldiklerinde o ilgiyi göreceklerdir. Onlar hemen ‘kalifiye işçi’ sıfatıyla değerlendirilmeyecektir. Şehirde ikamet eden bütün meslektaşlarımız onlara bu konuda destek verecektir. Onun için buraya gelmelerinde hiçbir sakınca yok. İnşallah gelirler, yalnız kalmadıklarını burada hissettiririz. Allah, bu tür kazaları bir daha bu ülkeye yaşatmasın. Ülkenin başı sağ olsun.

 






MOSDER’DEN İŞÇİLERİN AİLELERİNE MADDİ DESTEK

Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç ise Soma‘da ölen işçilerin aileleri için başlatılan yardım kampanyasına 100 bin lira bağışlayacakları bilgisini verdi. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı da olan Güleç, “Sayın Başbakanımız tarafından açtırılan AFAD Yardım Fonuna 100 bin lira yardım edeceğiz. İnşallah hemen bu parayı AFAD’ın hesabına göndereceğiz. Bu yardımı sadece MOSDER Yönetim Kurulu üyeleri olarak yapıyoruz. Diğer mobilyacıların göndereceği yardımlara da açığız” diye konuştu



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş