Mildiyö hastalığı başvurusu yok

Geçtiğimiz gün Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, domates, soğan ve patates üreticilerine Mildiyö hastalığı uyarısı yapılırken, hastalığa İnegöl’de de rastlanabileceği belirtilmişti. Yapılan araştırmalara göre ilçemizde şu ana kadar Mildiyö hastalığı ile ilgili İlçe Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne herhangi bir başvuru gerçekleşmediği ortaya çıktı.

Yayınlama: 26.06.2015
1.348
A+
A-

Bursa İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, sebze ekim alanlarında mildiyö hastalığına karşı ilaçlama yapılması gerektiği belirtilmişti.

 

İnegöl’de yapılan araştırmaların sonucunda, Mildiyö hastalığı olabileceği ama geniş anlamda bir konuya neden olmadığı için üreticiden Mildiyö hastalığı ile ilgili herahngi bir başvurunun yapılmadığı öğrenildi.






 

Mildiyö hastalığının genel anlamda görülebileceği ama geniş alanlara yayılmasının sıkıntılara yol açabileceği göz önüne alınarak yapılan araştırmalarda, İnegöl’de herhangi geniş çaplı Mildiyö hastalığının yayıldığı alana rastlanmadığı bildirildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş