Şoklanmış balıklara dikkat!

Sezon açılışında balık bolluğu nedeniyle fiyatların düşmesi tüketiciyi sevindirirken, sezon sonu balık bolluğunun azalmasıyla fiyatlar tekrar yükseldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan pazar balıkçılarından Muhammet Deniz, “Sezon sonunu yaşıyoruz. Bu sene bizi şaşırtan bir sezon oldu. Balık bolluğu yaşarken, birden bolluk gitti. Vatandaşlarımız bu nedenle şoklanmış balık tüketimine dikkat etmesi gerekiyor” dedi.

Yayınlama: 04.04.2014
1.834
A+
A-

Balık bolluğunun sezon başı fiyatları tüketiciyi sevindirirken, sezon sonunda fiyatlar yine vatandaşların eleştiri sebebi oldu.

 

FİYATLAR TÜKETİCİ İÇİN PAHALLI GELİYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan pazar balıkçılarından Muhammet Deniz, “Şu anda bir düşüş söz konusu değil. Sezon artık bitiyor. Fiyatlar ise tüketici için anlık olarak iyi bir sonuç taşımıyor. Sezon başında bol ve uygun fiyatlar vardı. Ama şu anda böyle bir durum söz konusu değil. Ve balık çeşitlerinin az olduğu bir sezon yaşıyoruz. Bununla beraber fiyatlar tüketici için pahallı geliyor. Normalde 15-20 kasa balık satmamız gerekirken, 4-5 tane kasa satarak pazarımızı geçiriyoruz. Tüketiciden eleştiriler geliyor. Balığın çok yüksek fiyatlarda olduğunu ifade ediyorlar. Balık bolluğu olmaması nedeniyle fiyatların böyle olduğunu bizde tüketiciye iletiyoruz” dedi.

 

BU AYLARDA ŞOKLU BALIĞA ÇOK ÇOK DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

Bu aylarda vatandaşların şoklanmış balık tüketimine dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Deniz, “Balıkta ilk önce tazelik önemli. Pazar bölgelerinde şoklu balık ve taze balık satılıyor. Tüketicinin buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Hele hele bu aylarda şoklu balığa çok çok dikkat etmesi gerekiyor. Fiyattan yana bir sıkıntımız yok bizim ama yeter ki insanlar taze balık yesin. Gerisi zaten hiç önemli değil. Şoklanmış balık açılır ve bir daha şoklandığı zaman zehirleme riski olabilir. Başka hastalıklara da yol açabilir. Tüketicinin buna özenle dikkat etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş