Yenice OSB Yönetimi iftarda buluştu

Yenice Bölgesi Islah OSB Yönetimi Ramazan nedeni ile iftar programında bir araya geldi.

Yayınlama: 10.07.2015
977
A+
A-

Geçtiğimiz akşam Orhan İnegöl köftecisinde düzenlenen iftara Bursa Vali Yardımcısı Bilal Çelik, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkan vekili Turgay Yel, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, İTSO Başkanı Metin Anıl, Yenice Islah OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunbaş ile Islah OSB üyeleri katıldı.

 

YATIRIMLARIMIZI DAHA ÖZGÜVENLİ BİR ŞEKİL DE YAPMAK İSTİYORUZ






Yemeğin ardından bir konuşma yapan Yenice Islah OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunbaş, “Yenice sanayici ve iş adamları derneğimiz tarafından düzenlenen iftar programımıza hoş geldiniz. Bugün burada, sanayi tesislerimizi, Islah Organize Sanayi Bölgesi bünyesine kazandırmış olmanın haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 2012 yılı Nisan ayında başlattığımız girişimlerimizin karşılığını, çok şükür ki Mayıs 2015 yılında aldık. Bu süre zarfında bizlere desteğini esirgemeyen Valimize, Sayın Vali Yardımcımıza, Sayın Kaymakamımıza, Milletvekilimiz Hüseyin Şahin’e, İnegöl Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş’a, Yenice Eski Belediye Başkanı Sayın Haşan Aksu’ya, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl’a ve çok değerli sanayici ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra ki gayemiz, Islah sürecini ön hızlı bir şekilde tamamlayıp, gerçek bir Organize Sanayi Bölgesi olmaktır. Bu süreçte de değerli devlet erkanından gerekli desteği göreceğimize inanıyorum. Islah sicili alana kadar ki süreçte desteğini esirgemeyen sanayicilerimizin, Islah sürecini tamamlanana kadar desteklerini esirgemeyeceklerini umuyor, daha yapacak çok işimiz olduğunu hatırlatıyor ve bu konuda sanayicilerimizin üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getireceğini ümit ediyorum. Bilmenizi isterim ki, Islah Organize Sanayi Bölgeleri kapsamında, Bursa’dan 8 bölge başvuruda bulunmuş, Yenice Bölgesi 2. Sırada tescil numarasını almıştır. Hedefimiz Bursa da Islah sürecini tamamlayıp Organize Sanayi Bölgesi olan ilk kurum olmaktır. Türkiye çapında Islah sürecini tamamlayıp Organize Sanayi Bölgesi hüviyeti kazanan Trakya Bölgesi Ergene Havzası, bu süreci 1 yıl gibi oldukça kısa bir süre de tamamlamıştır. Bizler de bu hüviyeti mümkün olan en kısa sürede kazanmak ve yatırımlarımızı daha özgüvenli bir şekil de yapmak istiyoruz. En kısa zamanda, sanayicilerimizle ve arazi sahipleri ile fikir alışverişlerinde bulunacağımız toplantılarımızı organize ederek, ıslah usul ve şartlarını, Bölge Müdürlüğümüzün ve Sanayicilerimizin üstlenmesi gereken sorumlulukları konuşup tartışacağız. Davetimize katılarak bizleri onurlandırdığınız için teşekkür eder, saygılar sunarım.” Dedi.

 

OSB OLMASI İÇİN GAYRET GÖSTERECEĞİZ

Belediye Başkan vekili Turgay Yel ise, “Ramazan ayının sonuna geliyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizi rabbim artırsın inşallah. Bizleri bir araya getiren sanayicilerimize teşekkür ediyorum. Yenice Islah OSB’nin kurulmasın için önemli çalışmalar yapıldı. Allah nasip ederse Bursa Büyükşehir Belediye meclisinde Yenice Islah OSB’yi İmar komisyonunda görüşeceğiz. İnşallah oradan hayırlı haberler alırız. Islah OSB’den biran önce OSB statüsüne geçmesi için gayret göstereceğiz.” Dedi.

 

HER TÜRLÜ DESTEĞİ SAĞLADIK SAĞLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Kaymakam Ali Akça da, “Ramazan birlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma demektir. Çok şükür ülkemiz de Ramazan ayı kendi ruhuna uygun bir şekilde yaşanıyor. İnsanlarımız Cenab-ı hakkın verdiği rızkı başkalarıyla paylaşmayı seviyor. Gerçekten çok kısa bir süre de Yenice Islah OSB arzu ettiği seviyede. Bundan sonra göstereceğiz performansla başındaki o ıslah kelimesi kalkacak ve inşallah İnegöl’ün 3. OSB’si olarak çalışma hayatında yerini alacak. Her türlü desteği sağladık sağlamaya devam edeceğiz. Şimdiden hayırlı bayramlar diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

ÇOK KISA ZAMANDA İNŞALLAH GAYRETLER MEYVESİNİ VERECEKTİR

Bursa Vali Yardımcısı Bilal Çelik ise, “İnşallah Yenice OSB bir an önce ıslah olmaktan çıkar, gerçek anlam da bir OSB haline gelir. Yenice’de bunla alakalı çalışmalar yaptık. Sanayiciler Yenice de bu işin altyapısını hazırlamış, başvuruları yapmışlardı. En son aşamasında ıslah OSB kabul edildikten sonra bu sürece katıldık. 3 aydır beraber çalışıyoruz. Gerçekten iyi bir noktaya geldi. İnşallah çok kısa zamanda OSB olacak. Bizler belli süreler de görevler yapıyoruz. Benim de Bursa’da 5 yılım bitti. Dolayısıyla yaz kararnamesiyle Antalya vali yardımcılığına atandım. Benim içinde bu akşam veda yemeği gibi olmuş oldu. Yenice ıslah OSB’nin kısa zamanda ıslah olmaktan çıkıp sanayi haline gelmesini temenni ediyorum. Bu birlik ve beraberlik olduğu sürece çok kısa zamanda inşallah gayretler meyvesini verecektir.” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş