100 Tl’ye Cuma Kıldırıyorlar

Çitli Mahallesine 4 aydır imam atanmaması nedeniyle cemaat, vakit namazlarında büyük sıkıntı yaşanıyor. Zaman zaman cemaatle namazın da kılınamadığı Çitli’de Cuma namazı için ise 100 TL ödenerek hoca tutuluyor.

Yayınlama: 25.10.2014
824
A+
A-
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çitli Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, “Bizim sıkıntımız imam olayı. Cami imamımız 3 ay önce Ankara’ya kursa gitti. Ve 3 ay bu kursta kaldı. 3 Ay bize imam verilmedi. 3 Ayın ardından da imamımız Avrupa’ya gönderildi. Bizim köyümüz için bir imam tahsis edileceği söylendi. Ama 14 Ekim’de imtihan yapıldıktan sonra, kesinlikle imamın atanacağını söylendi ama hali hazırda imam atanmadı. En kısa zamanda atanacaklarını söylediler ama 4 aydır camimizde imam yok” dedi.
 
MAĞDUR OLDUĞUMUZ GÜNLER ÇOK OLDU
Gazetecilerin “İmam olmayan camide kim namaz kıldırıyor” sorusuna cevap veren Muhtar Mustafa Yılmaz, “bir şekilde idare ediliyor ama böyle idare edilmez. Yani imam şart bu köye. Mağdur olduğumuz günler çok oldu. ” ifadelerini kullandı. 
 
HER ŞEY VAR AMA İMAM YOK
Mahalle sakinlerinden Ahmet Uçar, “Cübbeyi alıyorum elime namaz kıldıracak adamların yanına gidip namazı kıldır diyorum. Ama onlarda yok ona götür yok buna götür diyorlar. Namaz kıldıracak adamlar namazlarını kıldırmıyor. Buraya gelen imam 3  ay duruyor, 5 ay duruyor sonra  hadi Akhisar, Hadi Cerrah yani bizim köyümüzde imam sıkıntısı her zaman var. Burası 450 haneli bir köy. İnegöl’ün 40 haneli köyünde devamlı imam var. 450 hanelik köyde imama 3 ay bilemedin 5 ay sonrası yok. Her gelen hoca burada 3 ay duruyor, 5 ay duruyor. Fazlası yok. Yazık yani bize de yazık. Burada cami lojmanımızda var. İçinde elektriği, suyu, güneş enerjisi bile var. Her şey var ama imam yok” şeklinde konuştu.
 
NEDENSE HEP GENÇ İMAM VERİLİYOR
Genç imamların atandığını söyleyen Hasan Atan ise, “Buraya nedense hep genç imam veriliyor. Genç imamlarda nedense hep kurslara gidiyor ardından da dış ülkelere gidiyor. Sonra biz burada camiye imam arıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
100 LİRA VERİYORUZ CUMA NAMAZI KILDIRMASI İÇİN
Son olarak konuşan Mahalle sakinlerinden Hüseyin Tarak, Cuma Namazları için 100 TL vererek namaz kılındığını ifade ederek, “İmam olmadığı için çoğu zaman millet burada tek başına namaz kılıyor. Çok sıkıntılıyız bu konuda. Burası bide yol üstü. Buraya namaz kılmak için gelenler oluyor ama imam yok.Cuma günleri özellikle sıkıntı çekiyoruz. Cuma günleri herkes kıldıramaz ki Cuma namazını. Parayla imam buluyoruz. 100 lira veriyoruz Cuma namazı kıldırması için. Yetkisi olmadığı için oda kıldırmak istemiyor ama yapacak bir şey yok” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş