Ahıskalılara ‘Vatandaşlık’ müjdesi

Başbakan Ahmet Davutoğlu ülkemizde yaşayan Ahıskalılara yönelik Balıkesir mitinginde açıklamalarda bulunurken, Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, gelen müjdeli haber nedeniyle mutlu olduklarını ifade etti.

Yayınlama: 19.05.2015
990
A+
A-

Yaklaşık 4 yıldır Ahıska Türklerinin vermiş olduğu vatandaşlık mücadelesinde başarıya ulaştıklarını ifade eden Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Balıkesir’de düzenlediği mitingde Ahıska Türklerine vatandaşlık müjdesini verdiğini belirtti.

 

SORUNUN ÇÖZÜMÜNÜ ANLATTI






Önceki gün Alanyurt Fatih Mahallesinde bir kahvehane de Ahıska Türkleriyle bir araya gelerek basın toplantısı düzenleyene Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, “4 yıldır çabaladığımız mücadelemizi dün itibariyle çok şükür nihayetlendirdik. 4 yıldır vatandaşlıkla alakalı defalarca Ankara’ya görüşmeye gittik, defalarca sözler aldık. Ama son olarak yaklaşık 3 ay önce Cumhurbaşkanımızla, devamında Başbakanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde sıkıntılarımızı ve sorunlarımızı çok iyi anladılar. Her konuda destek vereceklerinin sözünü verdiler. Müsteşarlarına talimat vererek görüşmeleri onlarla devam etmemizi sağladılar. Daha sonra 3 hafta önce biz kararnamenin imzalandığını, önümüzdeki günlerde bize açıklama yapacaklarını bize bildirdiler. Bize Dış İşleri Bakanımızla yapılacak basın toplantısında açıklanacağı bilgisi gelmişti. Fakat geçtiğimiz hafta ortasında Bursa’da yaptığımız toplantı esnasında Dış İşleri Bakanımızın danışmanından bize gelen haber de, Başbakanımız Bursa mitinginde Bursa’da Ahıskalıların yoğun olmasından dolayı açıklama yapacağını bildirdiler. Bizde o sevinç ve coşkuyla İnegöl’den yaklaşık bin kişiyle, Bursa genelinde ise 4 bin kişiyle, Bursa mitinginde Başbakanımızın yanındaydık. Fakat mitingi bitti, bizimle alakalı hiçbir konu konuşulmayınca adeta bizlere soğuk duş etkisi yaptı. Ben konunun çözümünden yüzde 100 emin olduğum halde şaşırdım. Halkımıza bir sıkıntı vardır şeklinde anlatmaya çalıştık. Ama onca insan bir beklentiyle oraya gelmişti. Daha sonra bizim Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanımız Ziyaettin Kassanov, orada protokoldeydi. Başbakanımızın konuşması bittikten sonra danışmanlarına sorduğunda, danışmanların ‘Biz unuttuk’ dediler. Konuyu daha sonra Başbakanımıza iletiyorlar. Başbakanımızın tabi ki çok üzülüyor. Danışmanların bilgi notunu vermemesi, orada bizimle alakalı bir açıklama yapılamamasına sebep oldu. Daha sonra Dünya Ahıska Türkleri Birliği Başkanımız Ziyaettin Kassanov ve Amerika’dan gelen dernek başkanımız İslam Şahmuradov’u yanına alarak helikopteriyle birlikte Balıkesir’e gittiler. Bizde devamında araçlarımızla Balıkesir’e gittik. Balıkesir mitingine yetiştik. Orada çok sağ olsun Başbakanımız bizimle alakalı çok güzel şeyler anlattı. Sorunun çözümünü anlattı” dedi.

 

600 AİLE KARS’A YERLEŞTİRİLECEK

Ukrayna’dan gelenlerle ilgili yaşanan sıkıntıyı sık sık gündeme getirdiğini belirten Mehmet Taş, “Ukrayna’dan 600 aileyi iskânlı göç olarak Kars’a yerleştireceğini, orada TOKİ’nin konutlarının hazır olduğunu, 300’erli 2 grup halinde aileleri getireceklerini, burada ki vatandaşlıklarının da 2’şer, 3’er bin gruplar halinde onaylanacağını, hatta dün Ukrayna’dan gelecek 300 ailenin ve vatandaşlık bekleyen 2 bin 100 Ahıskalının vatandaşlığı onaylanarak resmi gazete de yayınlandı. Bu bizim beklediğimiz bir müjdeydi ama Bursa’da bu açıklama yapılsaydı bir bayram havasına dönüşecekti. Bugün de burada insanlarımızı toplayarak bununla ilgili bilgi verelim istedik. Ben buradan Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, konuyla alakalı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Şuna eminim ki bizleri çok iyi tanıyan Dış İşleri Bakanlığından bu yana Türk ve İslam topluluğuna çok önem veren bir Başbakanımız olduğunu biliyoruz. Bu da bizim için bir şanstır diyoruz. Bundan sonra ilişkilerimizi, diyaloğumuzu daha da arttırarak bundan sonra gelecek olan Ahıskalılarımızın sorunlarının çözümüne katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bundan sonra sorunlar tek tek çözülecek. Birlik ve beraberlik içinde hareket etmeye devam ettiğimiz de sorunlarımızın daha kolay çözüleceğine inanıyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın” diye konuştu.

 

17 BİN AHISKALIYA VATANDAŞLIK VERİLECEK

Taş, “Türkiye genelinde vatandaşlıklar alakalı verdiğimiz 17 bin kişilik bir liste var. Bunlar 2’şer, 3’er bin kişilik gruplar halinde onaylanacak ve resmi gazetede yayınlanacak. Şuan da resmi gazete çıkan 2 bin 100 kişinin içinde İnegöl’den kaç kişi var tam bilemiyoruz. Vatandaşlığı onaylananlara zaten mektuplar gelecek. Bundan sonra işimiz çok daha kolay olacak” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş