Aktaş’tan Dağcılık Kursu’na ziyaret

Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Belediyespor bünyesinde 10. Branş olarak kurulan dağcılık branşı kursiyerlerini ziyaret etti.

Yayınlama: 28.03.2016
426
A+
A-

 

İnegöl halkının ilgi ve isteği üzerine geçtiğimiz aylarda kurulan dağcılık kursu teorik eğitimlerle başladı. 5 haftadır devam eden teorik eğitimlerin sonuncusuna Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ta katılarak dağcılık hakkında bilgi aldı.

 






Ziyaret sırasında katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Başkan Aktaş; “İlçemizde sporu tabana yaymak hedefiyle pek çok branşta hizmet vermekteyiz. Belediyespor bünyesinde bulunan 9 branşla alakalı olarak başarılı bir ilerleyişimiz var. Halkımızdan gelen talepler üzerine İnegöl Belediyespor’un 10. branşı olarak geçtiğimiz haftalarda dağcılık branşını da bünyemize aldık” dedi.

 

İnegöl hem doğa güzellikleri hem de sahip olduğu coğrafi konum gereği dağcılık sporunun yapılabileceği bir ilçemiz diyen Başkan Aktaş; “ Şehrimizde bu spora ilgi duyan hemşerilerimizin olması mutluluk verici. Halkımızın sporun her türlüsüne ilgili olması, düzenlediğimiz kurslara katılımın çokluğu, sporcularımızın girdiği müsabakalardan başarılarla dönmesi yeni spor merkezlerinin, yeni spor dallarının ilçemize kazandırılmasında bizlere ilham kaynağı oluyor” şeklinde konuştu.  

 

Konuşmasında Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) projesine de değinen Başkan Aktaş; “DOSTUM projemizle alakalı çalışmalarımız hızla devam ediyor. Önümüzdeki günlerde temel atma törenini yapacağız. Bu proje tamamlandığında da İnegöl’ün keşfedilmemiş doğa güzellikleri gün yüzüne çıkmış olacak. Sizlerde dağcılık branşına olan ilginizle doğa sporlarının ve dağcılığın İnegöl’deki öncülerinden olacaksınız” dedi.

 

60 kursiyerin eğitimlere katıldığı dağcılık kursunda kursiyerler ilk yardım eğitimi, acil durumlarda yapılması gerekenler eğitimi, tırmanış ekipmanları gibi eğitimler alırken 25 Mart itibariyle de uygulamalı eğitimlere başlayacak.

 

Ziyarette dağcılık kursu kursiyerleri adına Türkiye Dağcılık Federasyonu hocası Bülent Aktaş Başkan Alinur Aktaş’a dağcılığa verdikleri destek için teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu. 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş