Alanyurt İnegöl arası yeşilleniyor

Çalışmalarına ara vermeden devam eden İnegöl belediyesi, Alanyurt Üçevler Mahallesi’nde koruluk çalışması gerçekleştirdi.

Yayınlama: 14.11.2015
521
A+
A-

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ağaçlandırma çalışmalarında öğrenciler ile birlikte ağaç dikimi gerçekleştirdi.

 

PROJELERİMİZE HER GEÇEN GÜN BİR YENİSİNİ EKLEMENİN SEVİNCİNİ YAŞIYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “Son yıllarda hızla devam eden şehirleşme sürecinin dezavantajı olan betonlaşma ve buna bağlı olarak yeşil alan ve parkların günümüzde giderek azaltmasına karşı nefes alan bir şehir kurma gayretimiz yılmadan devam ediyor. Çocukların doğada geçirdikleri zamanın giderek azaldığı ve doğa ile temas kurabilecekleri alanların da hızla yok olduğu bir dönemde hem doğayı hem de çocuklarımızı koruma gerekliliğinin farkındalığıyla yaptığımız projelerimize her geçen gün bir yenisini eklemenin sevincini yaşıyoruz”

 

MALİYETİ YAKLAŞIK OLARAK 25 BİN TL’DİR

“İnegöl Belediyesi olarak şehrimizin dört bir tarafında 100’ün üzerinde çocuk parkı, pek çok fidanlık ve yeşil alanla, hatıra ormanlarının oluşturulmasıyla, çöplük alanının rehabilite edilerek yeniden yeşil alan olarak düzenlenmesiyle, İnegöl Alanyurt arasında oluşturacağımız yeşil koridor gibi projelerimizle doğaya, yeşile, dolayısıyla sağlıklı bir çevre oluşturmaya yönelik yatırımlarımız devam ediyor. Bugün Alanyurt Üçevler Mahallesi Evren Soylu Sokak’ta bulunan koruluk alanımızın açılışını yapmak üzere buradayız. 1300 m2 alan üzerinde bulunan koruluğumuzun 253 m2’lik alanı sert zemin yürüyüş alanı, 1000 m2 lik kısmı ise yeşil alan olarak düzenlenmiştir. Yeşil alanlara görselliği ön planda olan yetişkin ağaçlar dikilmiş ve yeşillendirme çalışmaları koruluk düzenleme alanının tüm kısımlarında tamamlanmıştır. Bitkilendirme çalışmasında; sarı sediri, mavi selvi, dış budak yapraklı akçaağaç ve erguvan bitkilerine yer verilmiştir. Alanyurt Üçevler Mahallesi koruluk alanımızın belediyemize maliyeti yaklaşık olarak 25 bin TL’dir. Koruluğumuzun mahallemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş