“Annelik ulvi bir müessesedir”

AK Parti İlçe Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyeleri, Anneler Günü nedeni ile yaklaşık 350 teşkilat mensubunun katılımı ile kahvaltı programı düzenledi. Düzenlenen programda açıklamalarda bulunan AK Parti İnegöl Kadın Kolları Başkanı Esra Leblebici, “Annelik ulvi bir müessesedir” dedi.

Yayınlama: 09.05.2016
646
A+
A-

Ehli – Keyf Cafe’de düzenlenen programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel,  bazı belediye meclisi üyeleri, yönetim kurulu üyelerinin eşleri ve 116 mahallenin yönetim birimleri katıldı.

 

CENNET ANNELERİN AYAKLARI ALTINDADIR






Programda açıklamalarda bulunan AK Parti İnegöl Kadın Kolları Başkanı Esra Eblebici, “Fedakârlık, Sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; annem derdim. Annelerin kıymeti bir günde anlaşılamaz. Tek günlük hatırlamalar gönül almaktan öte bir anlam ifade etmez. Hayatının bütününde anne ve babasına nezaket gösteren bir insan, her gününü ihya etmiş demektir. İslam dininde anne, çok muhterem ve yücedir. İslam’ın verdiği yüksek mevkii, hiçbir sistem anneye verememiştir. “Cennet annelerin ayakları altındadır” sözüyle abideleşen anne, başka hiçbir sistem ve anlayışta bu kadar büyümemiştir. Anneler her gün gönüllerde açan bir çiçek gibidir”

 

ANNELİK ULVİ BİR MÜESSESEDİR

“Toplum hayatının temel yapı taşı olan anneler, ailenin çekirdeği ve vazgeçilmezidir. Emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın; en masum ve temiz duyguların timsali annelik ulvi bir müessesedir. Anne, nesli temin ve talimin kaynağı olmakla birlikte, ailenin fiili reisi, memuru, işçisi, esnafı, işvereni ve en önemlisi herkesin öğretmenidir. Anneliğin ayrıştırıcı, ötekileştirici değil, toplumu yakınlaştıran, birleştiren, bütünleştiren bir rolü vardır. Annelerin hayat standartlarının iyileşmesi, sosyal hayatta etkin rol üstlenmeleri, sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazıdır. 14 yıllık iktidarımızda hep kucaklayıcı olduk, kadınımızı hiç bir ayrım gözetmeden destekledik. Ona hak ettiği kıymeti verdik. Geleneğimizde ne denli ayrıcalıklı olduğunu hiç unutmadık, unutanlara hatırlattık. Her hamlemizde onları daha ileriye götürmenin gayesini taşıdık. Çalışan annelerin asli görevlerini yerine getirebilmeleri için yapılan düzenlemeler ile çalışma koşullarının esnetilmesi; geleceğe umutla bakan, çalışkan, şefkat ve merhamet eksenli bir neslin yetişmesine en büyük katkıyı sağlayacaktır.

 

TERÖR EN ÇOK ANNELERİ ÜZDÜ

“Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün ve geleneklerimizin devam ettirilmesinde herkese düşen sorumluluktan daha fazlası şüphesiz annelere düşmektedir.  Otuz yıla yakın süredir ülkemiz terör yüzünden huzura hasret kalmıştır. Terör belası herkese zarar vermiş ama en çok anaların yüreklerini dağlamış ve onların gözyaşı akıtmasına neden olmuştur. Annelerin gözyaşlarının dinmesi için milli birlik ve kardeşlik yolunda atılan olumlu adımları önemsiyoruz. Toplumda şefkat ve merhamet duygularının egemen olması ve her gün annelerin yüreklerinin ağzına gelmemesi için terörün bitirilmesi gerekmektedir. Acı ve gözyaşı artık annelerin kaderi olmaktan çıkarılmalıdır. Başta Şehit Anneleri, eşleri olmak üzere tüm Annelerimizi sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz.  AK Parti İnegöl Kadın Kolları olarak bütün annelerin  Anneler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş