Aşevi İnegöl’de hizmete devam edecek

İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevinin Yenice’de faaliyet gösterecek olması nedeni ile her gün yaklaşık 150 kişiye yemek dağıtan Aşevi, daha sonra belirlenecek olan bir merkezden hizmetlerine devam edecek.

Yayınlama: 19.11.2015
593
A+
A-

İnegöl’de Huzurevi bünyesinde her gün yaklaşık 150 kişiye yemek dağıtan Aşevi, Yenice’de yapılacak İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevinin ardından belirlenecek olan bir merkezden İnegöl’de yemek dağıtımına devam edecek.

 

20 Kasım 2015 Cuma günü temel atma töreni düzenlenecek olan İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevinin inşaat çalışmaları tamamlandıktan sonra Çimen Cami arkasında uzun yıllar hizmet veren Huzurevi, Yenice’ye taşınacak. Huzurevi bünyesinde hizmet eden Aşevi’de bu nedenle Yenice’deki binada hizmet verecek. Aşevinden her gün yaklaşık 150 vatandaş yemek hizmeti alıyor. Aşevinin Yenice’ye taşınmasının ardından İnegöl’de yemek hizmeti alan vatandaşlar, Yenice’de ki Aşevine ulaşım sıkıntısı yaşamamaları için İnegöl Belediyesi tarafından, İnegöl’de belirlenecek bir merkezden yemek dağıtımı devam edecek.






 

İNSANLARIN RAHAT ULAŞABİLECEĞİ BİR YERDEN DEVAM EDECEK

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Yenice’de yapılacak olan bine hem Huzurevi hem de Aşevi olarak hizmet verecek. İsmi de İnegöl Belediyesi Fatma Göztepe Huzurevi ve Aşevi olacak. Aşevinin İnegöl’de yemek dağıtımıyla ilgili alternatiflerimiz var. Umuteli Merkezinden yapabiliriz, Mahalle Konağımızda ki Aşevimizden yapabiliriz. Bunların dışında da farklı birkaç alternatifimiz var. Bunlardan birine karar vereceğiz. Henüz bir karar vermedik. Yine yemek dağıtımı İnegöl merkezde olacak. Yenice’de ki Huzurevinde yemekler yapılacak. Ama dağıtım insanların rahat ulaşabileceği bir yerden devam edecek” dedi.

 

HER GÜN 150 KİŞİYE YEMEK VERİLİYOR

İnegöl’de ki Aşevinde günde 100-150 fakire yemek verildiğini ifade eden Huzurevi Müdürü Recep Şen ise, “Aşevi İnegöl’de ki fakirlerin yemek ihtiyacını gidermek için kurulmuş bir Belediye kuruluşudur. Belediyemiz burada amme hizmeti yapıyor. Huzurevine gelen insanlar burada barınıyor, yemek yiyor, her türlü ihtiyacı gideriliyor. Belediye Hizmet Masasına başvuran ve bu başvurusu kabul edilen ailelerin her ferdine yemek hazırlanıyor. Gidip evinde çoluk çocuğuyla yemeğini yiyor. Bayram günleri hariç, yılın her günü yapılan bir hizmettir. Bazı insanlar buradan yemek almaya gurur yapabilir. Buna da komşuları vesile olsunlar. Belediyemizin Hizmet Masasına konuyu bildirsinler. Biz burada onları hazır bekliyoruz. Sağlık durumu el vermeyen vatandaşlarımız içinde Huzurevimizin Mobil Aşevi Aracı ile de evlerine kadar yemeklerini de götürmekteyiz” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş