BEBKA destekli turizm projesi

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geçtiğimiz gün Encümen Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, İnegöl Belediyesi olarak BEBKA destekli Yeniceköy Doğa Sporları ve Turizm Merkezi Dostum Projesi’ni hayata geçireceklerini ifade etti.

Yayınlama: 14.05.2015
618
A+
A-

Aktaş proje kapsamında; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunun bu prje ile hayata geçirileceğini ifade etti.

 

BU MERKEZİN KISA ADI “DOSTUM”DUR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Aktaş, “İnegöl bir sanayi şehri olmasının yanı sıra aynı zamanda tarım ve turizm şehridir. Sanayi ve özellikle son dönemde hayata geçirilen projelerle tarımdaki başarı ve etkinliğimiz herkesin malumu… Ancak bizler bu aktifliği turizm alanında da gerçekleştirme arzusundayız. İnegöl’ümüzün bu aktifliğine ve hareketliliğine turizm sektörünüzde eklemek arzusundayız. Spor ve turizm faaliyetleri ile de anılan bir şehir olmak hedefi ile çeşitli projeleri uygulamaya geçiriyoruz. Bunlarda biri ve en önemlilerinden biri de Yeniceköy Mahallemizde BEBKA desteği ile yapacağımız “Yeniceköy Doğa Sporları ve Turizm Merkezi Dostum Projesidir. İnegöl’de turizm dediğimizde sayabileceğimiz birkaç başlığımız var. Mesela termal turizmde; Oylat, tarih turizminde; Ortaköy Kervansarayı, doğa turizminde; Oylat Mağarası, Kıran Yaylası, Başalan Yaylası,  kültür turizminde; Kent Müzesi, sanayi turizmi dediğimizde de Mobilya Müzesi şehrimizin ilk akla gelen zenginlikleridir. İnegöl Belediyesi olarak bizim isteğimiz şehrimizdeki kırsal turizmi de geliştirerek markalarımıza bir yenisini daha eklemektir. Bu amaçla bir merkez kurulması planlandı. Bu merkezin kısa adı “DOSTUM”dur. Nedir peki “DOSTUM” derseniz. Doğa Sporları ve Turizm Merkezi’dir”

 

PROJEMİZİN YAKLAŞIK MALİYETİ 900.000 TL’DİR

“Planlanan bu merkezin kurulma fikri projelendirilerek hibe desteği için geçtiğimiz günlerde BEBKA’ya sunuldu. Hazırlanan projenin adı; “İnegöl Yeniceköy’de Kırsal Turizm ve Ekonomi Potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi “DOSTUM” Kurularak Geliştirilmesi” projesidir. Hazırlanan bu projemizin amacı; Yeniceköy Mahallemizde kırsal turizm ve ekonomi potansiyelinin Doğa Sporları Turizmi Merkezi kurularak geliştirilmesidir. Bu yörede tarım dışı ekonominin yeterince gelişmemesinin sebebi kırsal turizmin geliştirilememesi ve yaz turizminin olmamasıdır. Bu proje sayesinde Yeniceköy mahallemiz ve çevresindeki kırsal bölgeye yerli ve yabancı turistler çekilerek bölgede ekonomik etkinliğin arttırılmasını amaçlıyoruz. Kurulan Doğa Sporları ve Turizm Merkezimizde doğaseverlerimiz; doğa yürüyüşleri, okçuluk, motocross, bisiklet, atv safari, offroad, foto safari, yamaç paraşütü, hafif sivil uçaklar, balık tutma, kano, kampçılık gibi pek çok doğa sporunu bulabileceklerdir. Kurulacak olan merkezimiz 80 bin metrekarelik bir alanda içerisinde hangar, kafeterya, atv ve motocross sahası, bisiklet parkuru, uçuş pisti, okçuluk eğitim sahası, balıkçılık alanı ve otopark bulunan geniş bir alandan oluşacaktır. Tek katlı olarak inşa edilmesi planlanan bu merkez içerisinde; irtibat bürosu, güvenlik birimi, mescid, misafir salonu, derslik, konaklama odaları bulunmaktadır. Hazırlanan bu projemizin yaklaşık maliyeti 900.000 TL’dir. Bu rakamın 400.000, TL kadarını BEBKA’nın sağlayacağı hibeyle karşılamayı, geriye kalan kısmını ise belediyemizin bütçesiyle sonuçlandırmayı planlıyoruz. Biz bu projemizi ilk olarak geçtiğimiz yıl BEBKA’ya sunmuştuk ancak Mobilya Müzemize hibe verdikleri için geçen yıl projemiz onaylanmamıştı. Bu yıl hibe desteği alarak projemizi hayata geçirmeyi arzuluyoruz. Bu arada özellikle BEBKA’YA daha önceki projelerimize verdikleri hibe destekleri için teşekkür ediyor ve gelecek projelerimizin de destek almaya layık görülmesini temenni ediyoruz”

 

PAYDAŞLARIMIZ VAR

“DOSTUM projesinde bizden desteklerini esirgemeyen bir de iştirakçilerimiz, paydaşlarımız var. Bunlar; Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Türk Hava Kurumu, İnegöl Sivil Havacılık Kulübü Derneği, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü, Yenice Bakım – Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, İnegöl Belediyespor Kulübü Derneği, İshakpaşa Spor Kulübü Derneği’dir. Kendilerine projemize katıkları değer için teşekkür ediyorum. Yine proje ekibimize de teşekkür etmek istiyorum. Proje koordinatörümüz Osman Hatipoğlu, koordinatör yardımcımız Özden Albamya, Mali İşler Sorumlumuz Vural Özer, Basın Halkla İlişkiler ve Tanıtım Sorumlusu Ahmet Bayhan ve Proje Sekreterimiz Hacer Bayraktar’a özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz. Çalışmamızın ilçemize, Yeniceköy Mahallemiz ve çevresindeki kırsal bölgeye zenginlik katacağına ve şehrimizde yeni bir çekim alanı olacağına olan inancımı bir kez daha belirterek projemizin hayırlı, uğurlu olmasını temenni ederim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş