Belediye’den çiftçiye destek

İnegöl Belediyesi tarıma katkı sağlayacak ve çiftçiye destek verecek bir projeye daha imza attı. Belediye yaklaşık 1 ay sonra Ürün Toplama Merkezi’ni çiftçinin hizmetine sunacak.

Yayınlama: 15.08.2015
530
A+
A-

Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerinde yapılacak olan Ürün Toplama Merkezi, yaklaşık 1 ay sonra hizmete girecek

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “İnegöl Belediyesi olarak tarıma katkı sağlayacak, çiftçimize destek verecek birçok projeyi bir bir hayata geçiriyoruz. İnegöl bir ticaret şehri olduğu kadar aynı zamanda bir tarım şehri diyoruz ve İnegöl tarımını ileriye taşıyacak hizmetlere projelerimizde yer vermeye çalışıyoruz.  Köylerimizin mahalleye dönüşmesinin ardından kırsal mahallelerimizi kalkındırmaya yönelik çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu kapsamda alt yapı ve üst yapı çalışmalarımız, köprü yapım çalışmalarımız, meydan düzenleme çalışmalarımız, çocuk parkı ve futbol sahası yapım çalışmalarımız, Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle gerçekleştirilen içme suyu ve sulama suyu hatlarımızın yapım çalışmaları, yine çiftçimizi desteklemek adına arı kovanı dağıtımlarımız, çiftçi erken uyarı sistemimiz gibi pek çok hizmeti hayata geçirmiş bulunmaktayız. Çiftçilerimize yönelik daha kaliteli ve son tarım teknolojileri kullanılarak ürün yetiştirmeleri konusunda çeşitli eğitimler düzenliyoruz. Tüm bunlara ilave olarak Çiftçi mallarını korumaya yönelik yaptığımız son çalışmamızın ardından yine çiftçilerimizin ürünlerinin lojistiğinin daha sağlıklı ortamlarda yapılması amacıyla ürün toplama merkezimizi hayata geçiriyoruz.






 

“Oluşturacağımız bu ürün toplama merkezimizle üreticilerimizi alıcı ve toptancılarla buluşturmayı, muhtelif meyve ve sebze hasat sezonunda mahalle içindeki oluşan trafik karmaşasını önlemeyi, ürünlerin sevkiyatında Hal Kayıt Sistemine uygunluğu sağlayarak tarımsal üretimde kayıt dışılığın önüne geçmeyi ve bölgedeki birden çok mahallenin üreticilerinin yararlanabileceği bir tür bölgesel ticaret merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. Kayapınar ve Dipsizgöl Mahallelerinde yapacağımız “Ürün Toplama Merkezimiz” için 15.06.2015 tarihinde ihaleye çıkılmıştır. Yapılan ihalenin yaklaşık maliyeti 331.866,46 TL’dir. İhale Anahtar Teslim Götürü Bedel usulü ile ihaleye çıkarılarak ekonomik açıdan en avantajlı teklifi sunan Remzi Sütçü İnşaat Firmasına 281.000.00 TL bedelle verilmiştir. Bu firma ile 07.07.2015 tarihinde yapım sözleşmesi imzalanmış, yer teslimi de aynı gün yapılarak işe başlanılmıştır. Çalışmanın yapım süresi 60 gün olarak ön görülüp işin 05.09.2015 tarihinde bitirilmesi planlanmıştır. Ürün toplama merkezimizin teknik özelliklerinden bahsetmek gerekirse; Her biri 20 m2 bölümden oluşan toplam 100 m2 kapalı alanı olan, 75 m2 açık alana (sundurma) sahip toplam 175 m2’lik bir alandan oluşan merkezimizin tamamı çelik çatı olacaktır. Çatı 4 cm kalınlığında izolasyonlu trapez alüminyum saç kaplamalı yapılacak ürün toplama merkezimizin biri Kayapınar Mahallesinde ve yine aynısından bir tane de Dipsizgöl mahallesinde yapılmaktadır. Her biri 20 m2’den oluşan bölümlerin kapısı üste toplanır kepenk sistemi olacaktır. Önündeki sundurma sayesinde traktör ve kamyonlara kolay bir şekilde aktarım yapılabilecektir”

 

 

“İnegöl Belediyesi olarak 2015 yılının ikinci çeyreğinde Kayapınar ve Dipsizgöl mahallelerimizde başlattığımız çalışmalarımıza ilave olarak Cerrah mahallemizde Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle üçüncü ürün toplama merkezinin yapılmasına yönelik çalışmalarımız devam ediyor.  İnegöl tarımına ve çiftçimize verdiğimiz desteklerin artarak devam edeceğini bir kez daha hatırlatarak “Ürün Toplama Merkezi”mizin köylümüze, çiftçimize ve İnegöl halkına hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş