Burhaniye’ye 34 araçlık otopark

İnegöl merkezde çeşitli mahallelerde yapılan otopark çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda İnegöl Belediyesi, Burhaniye Mahallesi Doğan Sokak’ta 34 araçlık otoparkı vatandaşın hizmetine sundu.

Yayınlama: 19.11.2014
842
A+
A-

Çeşitli mahallelerde otopark çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, Burhaniye Mahallesi’nde 34 araçlık otoparkı hizmete sundu.

 

PROJELERİ GELİŞTİREREK UYGULAMAYA DEVAM EDİYORUZ






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, “İnegöl Belediyesi olarak şehrimizdeki trafik ve araç sirkülâsyonunu rahatlatacak projeler geliştirerek uygulamaya devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıllarda ürettiğimiz otopark alanları bunun en güzel örneklerindendir. Bugüne kadar sadece mahalle otoparkı olarak 81 adet otoparkı İnegöl’ümüzün muhtelif mahallelerine kazandırdık. Son olarak Osmaniye Mahallesi Arzu Sokak ve Aslı Sokak’ta 28 araçlık yeni bir otopark uygulamasını geçtiğimiz hafta hayata geçirmiştik”

 

MALİYETİ 130 BİN TL

Vatandaşın hizmetine sunulan otoparkla ilgili konuşmalarını sürdüren Kansu, “Bugün de otopark projelerimize bir yenisini daha ekliyoruz. Burhaniye Mahallesi Doğan Sokaktaki bu bölgede 34 araçlık yeni bir otoparkı daha tamamlayarak mahalle sakinlerimiz ve İnegöllülerimizin hizmetine sunmak üzere buradayız. Söz konusu olan otopark alanı; hazırlanan peyzaj projesi çerçevesinde 2.075 m2 alan üzerinde planlanlanarak projelendirilmiştir. Proje uygulama alanında;  Doğan Sokak’ta 34 araç kapasiteli 510 m2 lik araç park alanı bulunmaktadır. Araç park alanlarının haricinde 28 m2 lik yeşil alan, 465 m2 sert zemin tretuvar alanı ve 1.100 m2’lik de parklanma alanının sağında ve solunda kalan yollarda kilitli parke taş döşeme ile yol kaplama uygulaması yapılmıştır. Projedeki yeşil alanlara görselliği ön planda olan ağaçlar dikilerek yeşillendirme çalışmaları otopark alanının tüm kısımlarında gerçekleştirilmiştir. Bitkilendirme çalışmasında;  sarı yapraklı akçaağaç, erguvan ve top akasya bitkilerine yer verilmiş olup, otopark alanının orta kısmında gölge amaçlı olarak kullanılacak olan peyzaj ağaçlarının alt kısımlarında dekoratif taş kaplamalı beton çiçeklik uygulaması yapılmıştır. Yeşil alan dışında kalan bölgede sert zemin uygulaması için kırmızı, beyaz ve siyah renkli kare – dikdörtgen formlu washbeton parke taş uygulamasına gidilmiştir. Ekim ayında başlamış olduğumuz bu kentsel düzenleme çalışmasının belediyemize yaklaşık maliyeti 130 bin TL’dir. Bir diğer park çalışmamız olan Yenice Mahallesi Hacı Veli Çıkmaz’ında bulunan yeşil alana uygulanacak olan çocuk parkı ve otopark projemizde başladı ve % 60’lık kısmı bitmiş durumda. Bunların dışında Çeltikçi mahallemizde bir çocuk parkımızı tamamladık. Edebey Mahallemizde ise başka bir çocuk parkı uygulamamız devam ediyor. Otoparkımızın ilçemize ve Burhaniye Mahallesine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bölge sakinlerinden araçlarını ara sokaklara veya boş alanlara değil de bu otoparka park etmelerini rica ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş