“Büyükşehir yasasını iptal ettireceğiz”

7 Haziran Genel seçim çalışmalarını sürdüren Saadet Partisi bu kapsamda Bosna Hersek Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti. Ziyarette açıklamalarda bulunan SP Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, “Bizim en büyük vaatlerimizden bir tanesi bu Büyükşehir yasasını iptal ettireceğiz. Bu yasayla Bursa yönetilemez. Bir su patlıyor, Bursa’dan araç 3-4 günde zor geliyor. Bir kanalizasyon tıkanıyor, 4-5 günde zor gelebiliyorlar. Şu andaki yönetim, bundan kendileri bile rahatsız. Ancak kendisi çıkarttığı için bir şey söyleyemiyor” dedi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 04.05.2015
531
A+
A-

Bosna Hersek Derneğinde gerçekleşen programa, SP İlçe Başkanı Ertan Sütçü, SP Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, Bosna Hersek Derneği Başkanı Mahmut Demirtaş ve dernek üyeleri katıldı.

 

Ziyaretin açılış konuşmasını gerçekleştiren Dernek Başkanı Mahmut Demirtaş, “1994 yılında, savaş döneminde yardım amacı ile kurulan derneğimiz şimdilerde kültür ve yardımlaşma faaliyetlerini sürdürmektedir. Bizleri ziyaret etmeniz, derneğimizi çok gururlanmıştır. Bu bağlamda Saadet Partisine başarılar diler, ülkemiz ve milletimiz adına hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.






 

YAPILAN ZULMÜ, HEP BERABER YAŞADIK GÖRDÜK

Demirtaş’ın ardından açıklamalarda bulunan Saadet Partisi İlçe Başkanı Ertan Sütcü, “Başta rahmetli Erbakan Hocamızı, rahmetli Aliya İzzetbegoviç’i rahmet ve minnetle anıyoruz. Bizim için örnek alınan insanlar. Davaları için canını, malını her şeyini ortaya koymuş ve kendilerinden ibret çıkarmamız gereken bir durum. İşte böyle bir hal içerisinde derneğimizi ziyaret etmekteyiz. Bizler geçmişten en güzel dersleri çıkarmak zorundayız. Ve tekrar aynı hatalara düşmeme adına da, önümüzdeki çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütmek zorundayız. Yakın zamanda Avrupa’nın ortasında, Bosnalı kardeşlerimize yapılan zulmü, hep beraber yaşadık gördük. Avrupa’nın göbeğinde sessiz kalan oradaki zalimlere karşı, sesini çıkarmayan Avrupalı devletleri gördük. Bugün de Ortadoğu’da ve Uzakdoğu’da, mazlum olan Müslümanlar için sesini çıkartmayan batılı devletlerin halini de görmekteyiz. Rabbim inşallah kendi içimizde birlik ve beraberlik kurmayı, İslam birliğini gerçekleştirmeyi bizlere nasip etsin” dedi

 

BİZLER CANSİPERHANE GAYRETLER SARF ETTİK

Kendilerine destek verilmesi gerektiğini ifade ederek, Bosna’da yaşanan zulümlere karşı en büyük mücadelenin Erbakan Hoca tarafından verildiğini belirten SP Bursa Milletvekili Adayı İsmail Özdemir, “İçerisinde bulunmuş olduğumuz camianın yaklaşık 30 yıldır içerisindeyiz. Dünyadaki tüm Müslüman Ülkelerle, tüm Müslüman topluluklarla bizlerin ilişkisi oldu. Tüm dünyada Müslümanlara yapılan zulümler konusunda, bizler cansiperhane gayretler sarf ettik. En büyük mücadeleyi en büyük fedakârlığı, en büyük bedeli Bosna’daki mücadele için verdiğimizi ifade etmek istiyorum. Bu mücadelenin verilmesinde rahmetli Erbakan Hocamız gerçekten büyük rol oynadı. Buradan yardımlar toplanıyor ancak orada yardımlar kılı haç tarafından el konulup, Boşnaklara bir türlü ulaştırılamıyordu. Ulaştırılanlarda zaten sadece gıda yardımları… Onların silaha ihtiyacı vardı. Etrafı kuşatılmış ve bir türlü kuşatma yarılamıyor. Teslim olmalarını bekliyor. Oraya gittiğimizde de oradaki kardeşlerimiz hepsi anlattılar bize. Rahmet Hocamız, Almanya’da bir silah fabrikasını satın aldı. Orada silahları parça parça olarak aldılar ve Boşnaklar o kuşatmayı yardılar”

 

BİZİM ŞAHISLARLA İŞİMİZ YOK

“Bu ekonomi bozuk bir düzen… Bizim şahıslarla işimiz yok. Bu kardeşlerimiz bizim içimizden ayrılmış arkadaşlarımız, abilerimiz. Ancak ayrıldıktan sonra, izlemiş oldukları ekonomik model sonucunda şu anda ekonomimiz krize girmiş durumda. Nasıl girmiş? Şu anki ekonomik düzen; zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapıyor. Aradaki uçurumu açıyor. Biz Saadet Partisi olarak diyoruz ki bu terazinin değişmesi lazım. Bu ekonomik modelin değişmesi lazım”

 

BÜYÜKŞEHİR YASASINI İPTAL ETTİRECEĞİZ

“Bizim en büyük vaatlerimizden bir tanesi bu Büyükşehir yasasını iptal ettireceğiz. Bu yasayla Bursa yönetilemez. Bir su patlıyor, Bursa’dan araç 3-4 günde zor geliyor. Bir kanalizasyon tıkanıyor, 4-5 günde zor gelebiliyorlar. Şu andaki yönetim, bundan kendileri bile rahatsız. Ancak kendisi çıkarttığı için bir şey söyleyemiyor. Bu yüzden inşallah bu yasanın iptali için çalışacağız”

 

İNEGÖL İL OLMALI

“İnegöl’ün il olması için çalışacağız. Ne olursa olsun, İnegöl İl olacak. Bu olmazsa olmazdır. Çünkü İnegöl kendi kendine yeten, Türkiye’deki tek ilçedir. Dış ticareti fazla veriyor. Türkiye’de böyle ilçe sayısı çok çok az. Bu yüzden mutlaka İnegöl il olmalı” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş