CHP’den tweet tepkisi

CHP İlçe Başkanı Engin Başar, Bursa milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu birlikte düzenledikleri basın toplantısında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’a paylaştığı iddia edilen tweet nedeniyle tepki gösterdiler.

Yayınlama: 19.06.2015
644
A+
A-

CHP Bursa Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Nurhayat Altaca ile CHP İlçe Başkanı Engin Başar ve yönetim kurulu üyeleri, sosyal medyada Mustafa Kemal Atatürk’ü hedef alan açıklamaları içeren mesaj paylaşan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Karaaslan’ı kınayan açıklamalarda bulundular.

 

ALLAH’A ŞİRK KOŞUYOR






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Engin Başar, “Kutsal ayların en hayırlısının başladığı bir günde böyle bir açıklama yapmayı arzu etmezdik. Ancak, kardeşlik ve barışa ihtiyaç duyduğumuz bir süreçte birçok erdemi içinde barındıran Ramazan’ın alet edilerek ülkemizin kurucusu ve bizleri kulluktan vatandaşlığa taşıyan Büyük Atatürk’ü hedef alan ilçemiz Milli Eğitim Şube Müdürü olan Mustafa Karaaslan’ı paylaşımlarından dolayı kınıyoruz. Oturduğu makamın baş köşesinde resmi olan Atatürk’e dil uzatarak ve daha vahimi kendisini yüce Allah’a şirk koşarak cennete ve cehenneme kimlerin gittiğinin çetelesini tutmakla görevlendirilmiş sanan kişi derhal tüm halkımızdan özür dileyip Atatürk’ün resminin altındaki koltuğu boşaltması gerektiğini düşünmekteyiz. Ayrıca bu açıklamayla İlçe Cumhuriyet Savcısını da göreve davet ediyoruz. Bu konuda İnegöl Kaymakamı, İlçe Milli Eğitim Müdürü ile Bursa Valisi’nin de duyarlı davranacağını umut ediyoruz” dedi.

 

İSTİFA EDİP AKP SAFLARINDA SİYASİ MÜCADELE YAPMASI GEREKİR

Yaşanan bu olayın bir sürecin sonu olduğunu belirten CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ise, “2014 yılında Yenişehir’e atanan bu arkadaşımız Vali’nin özel oluru ile neden yeniden İnegöl’e gelmiştir? Bu doğrudan Vali’yi sorumlu kılmaktadır. Bu kişinin Eğitim Bir-Sen’li olduğunu da göz önünde bulundurursak bunun siyasi bir anlayış olduğunu görmek zorundayız. Bu arkadaşın bir an önce buradan istifa ederek AKP’nin saflarında siyasi mücadele yapması gerekiyor. Bu ne milli eğitime, ne Türkiye Devletine yakışmıyor. Bir an önce istifa etmesi gerekiyor. Cumhuriyet savcılarını göreve çağırıyoruz. Bu adamların bu ülkede geldikleri nokta mevcut siyasal yapının getirdiği noktadır. Tam bir AKP kadrosunun adamıdır. Bu adamın bir an önce eğitimden el çekmesi gerekiyor. Kendisini şiddetle kınıyorum” şeklinde konuştu.

 

HER ALANDA SİYASAL KADROLAŞMALAR VAR

Bir diğer CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu ise mevcut iktidarın her alanda siyasal kadrolaşmayı ön planda tuttuğunu söyleyerek, “Bunu eğitimde de yaptıklarını görüyoruz. Eğitim Bir-Sen’li olmayan öğretmenler kadrolara alınmıyor. Mahkemeleri kazandıkları halde mahkemelerin kararları hiçe sayılıp, müdürler görevden alınıyor. Bu kadrolaşmalar her yerde geçerlidir. Sadece kadrolaşma amacıyla insanları mülakatlardan eliyorlar. Yaşanan olayı kınıyoruz. Büyük Atatürk’e dil uzatan bu insanın görevden alınması gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş