Dumanlar’dan Aktaş’a ziyaret

İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi, başkan Selahattin Dumanlar ve meclis üyeleri ile birlikte İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret ettiler.

Yayınlama: 17.03.2016
397
A+
A-

Ziyarette özellikle İnegöl tarımının marka değer taşıması için neler yapılması gerektiği ile çiftçi malları koruma meclisinin işlevselliğinin artırılması noktasında atılması gereken adımlar öne çıktı.

 

Çiftçi Malları Koruma Meclisi’nin yeni başkanı ve meclis üyelerine hoş geldiniz diyerek konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Hatırlayacağınız gibi geçen ay, 1. yılını dolduran çiftçi malları koruma meclisi ile ilgili muhtarlarımızla ve yönetimimizle bir araya gelmiş ve ilçe tarımının daha iyi yerlere gelmesi noktasında genel bir değerlendirme toplantısı yapmıştık. Bu toplantıda çiftçi malları koruma meclisinin bu zamana kadar neler yaptığı, bundan sonra neler yapacağı konuları masaya yatırılmıştı. Aynı zamanda bu birliğe daha hangi kırsal mahallerimizi ilave edebiliriz noktasında istişare de bulunulmuştu” dedi.






 

Çiftçi malları koruma meclisi eski başkanı Salahattin Külcü Bey’in Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olması hasebiyle, yine bu sektörün içinde olan Selahattin Beye görevini teslim etti diyen Aktaş; “Yeni başkan ve yönetim kurulu yeni dönemle ilgili koruma meclisinin hem kapsamını genişletmek hem de beraberinde yürüttükleri çalışmalar ile alakalı bizden bazı istek ve talepleri oldu. Bu kapsamda işlerin daha iyi yürütülmesi için personel ile araç vb. ihtiyaçların giderilmesi noktasında kendileriyle bugün genel bir istişare yaptık. Yeni Büyükşehir yasası ile beraber 6360 sayılı torba yasanın bize verdiği imkânları İnegöl çiftçisinin menfaati ve yararı ölçüsünde sonuna kadar kullanmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla arkadaşlarımızın bu noktada daha donanımlı olması sanayi şehri olduğu gibi aynı zamanda bir tarım şehri olan İnegöl’ün bu konuda elinin güçlenmesi için İnegöl Belediyesi olarak elimizden gelen bütün gayreti ortaya koyacağız” dedi.

 

Aktaş; “Çiftçi malları koruma meclisi birçok çalışmayı hayata geçiriyor. Bu kapsamda erken uyarı sistemleri yapılıyor. Eğitim programları, seminerler yapılırken, yurt dışı fuarlara katılım gösteriliyor. Farklı farklı organizasyonlar yapılıyor. Bunların tamamı İnegöl’de tarımın ağırlığını, İnegöl’de tarımın katma değerini arttırmak adına yapılan çalışmalardır. Aynı zamanda hem nitelikli ürünler üretelim, hem de ürünlerimizi koruyalım ve en güzel şekilde pazara sunalım şeklinde çalışmalar sürmektedir” dedi.

 

Aktaş son olarak; “İnşallah yeni dönemde Selahattin arkadaşımızın başkanlığında, yönetim kurulumuz daha genişlemiş bir kapsamda bu çalışmaları sevk ve idare edecektir. Kendilerine başarılar ve kolaylıklar diliyor, saygılar sunuyorum” dedi.

 

İnegöl Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı olarak İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı bugün makamında ziyaret ediyoruz diyerek konuşmasına başlayan Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanı Selahattin Dumanlar ise; “2015 yılında kurulmuş olan koruma meclisimiz çiftçilerimize her alanda hizmet etme amaçlı kurulmuştur. Başkanımızın konuşmasında belirttiği gibi Selahattin Külcü Ankara’da görev almasından dolayı çiftçi malları koruma meclisi başkanlığı görevi şahsıma lütfedildi. Selahattin Bey’in başlattığı güzel çalışmaları devam ettirme adına yeni yönetimimiz ile birlikte elimizden gelen bütün özveri ve gayreti göstereceğimize emin olabilirsiniz. Özellikle koruma meclisimizin yürütmüş olduğu çalışmalara katkı ve desteklerinden dolayı huzurlarınızda Belediye Başkanımıza teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

 

2016 yılında çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecektir diyen Dumanlar; “Bu kapsamda çiftçi malları koruma meclisi başkanlığına dahil olan yeni mahallelerimiz var. Yeni çiftçilerimiz var. Bu noktada kapsam alanının genişlemesi ile bir takım ihtiyaçlar haiz olmuştur. Gerek araç olsun gerekse personel anlamında bugün belediye başkanımızla istişare yaptık. Başkanımız koruma meclisinin ihtiyaçlarını tamamlama noktasında gereken desteği vereceklerini dile getirdiler. Tüm alanlarda olduğu gibi tarıma da yapmış olduğu desteklerle başkanımız, her zaman çiftçinin ve köylünün yanında yer almıştır. Bu bağlamda kendilerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

Konuşmaların ardından ziyaretin anısına Çiftçi Malları Koruma Meclisi Başkanlığı adına başkan Selahattin Dumanlar, Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a çiçek takdiminde bulundu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş