Eller Şehitler için semaya kalktı

İnegöl İlçe Müftülüğü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeni ile bugün İshakpaşa Camii’nde ve sabah namazından hemen sonra bir program düzenledi. Düzenlenen programa yoğun katılım olurken, vatandaşlar ellerini Şehitler için semaya kaldırdı. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 18.03.2015
1.035
A+
A-

Düzenlenen programda, İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, Çamaşırlık Camii Müezzini Bayram Eren, Göçmen Camii İmamı Nazmi Özden, Lazlar Camii Müezzini Bekir Güvenç, Kemalpaşa Camii Müezzin Kayyimi Avni Leblebicioğlu ve Kasımefendi Camii Müezzini Muammer Aybey’in Kur’an-ı Kerim tilavetleri manevi huzuru arttırırken, eller semaya Şehitler için kalktı. Yapılan dua sonrasında ise İshakpaşa Külliyesi’nde üzüm hoşafı ve ezogelin çorbası ikram edildi.

 

CENNET MİSALİ VATANIMIZ VAR






Program öncesi açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Bayram Canbey, “Bizleri sabah namazına uyandıran Rabbimize hamd olsun. Cennet misali vatanımız var. Canlarıyla, kanlarıyla bu cennet vatanı bizlere bırakan şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Şehitliğin ne demek olduğunu, gaziliğin ne demek olduğunu, vatan savunmasının ne demek olduğunu bizlere en güzel bir şekilde Hadis-i Şerif’leri ile bizlere bildiren eygamber Efendimiz S.A.V’e yüzlerce, binlerce kez salat-u selam olsun. Günümüzün evveli, ortası ve sonu hayırlı olsun. Bizlere hayırlar getirsin, ülkemize hayırlar getirsin. İyilikler getirsin ve rabbim şerlerden cümlemizi konusun ve muhafaza etsin” dedi.

 

GÜNDE 23 BİN TANE MERMİ ATIYORLAR MÜSLÜMAN MEVZİLERİNE

Çanakkale’de yaşanan olaylarla ilgili kesitler sunan Canbey, “Çanakkale zaferini yaşadığım bir gün bu gün ve bu günler. Ve 100. Yılını kutluyoruz. Bu sene 100. Yıl olması nedeni ile Çanakkale yılı olarak da ifade ediliyor. Dolayısıyla bu güzel yılda Çanakkale Şehitleri’ni anmaya, anlatmaya her yıldan daha fazla muhtacız. Her zamandan daha fazla muhtacız.  O günleri anlatmaya, çocuklarımıza neslimize anlatmaya mecburuz. O ruhu, o azmi, o gayreti, o hassasiyeti bu günlere taşımak zorundayız. 1897’de Başlayan ve aralıksız tam 17 yıl devam eden bir savaş. Bir taraftan Libya’da, Trablusgarp’da, bir taraftan Şam’da, Bağdat’ta savaşan, bir taraftan 90 bin Şehidini karların altında donduran bir yıllar yaşanmış, Sarıkamış Allahu Ekber dağlarında. 17 Yıl aralıksız süren bir savaş. Hasta adam damgasını artık çoktan vurmuşlardı. İtalyan’ı, İngiliz’i, Fransız’ı yedi düvel üzerimize çullanıyorudu. 1915 Yılında Osmanlı tek başına ve müttefiki olan Almanya ile beraber Çanakkale’de savaşıyorlar ama yeterince topumuz tüfeğimiz yok. Gemilerimiz sınırlı. Birçok imkansızlıklar içerisinde Çanakkale’de düşman ile karşı karşıya geliniyor. Uzun zaman hem karadan hem denizden geliyorlar ama bir türlü geçemiyorlar. İşte 18 Mart’ta, 100. Yılın kutladığımız bu günde, Çanakkale’de Müslüman Türk’ün büyük bir zaferi ile neticeleniyor. Bütün düşman kuvvetleri perişan olmuş, gemileri alabora olmuş, denizin dibini boylamış bir halde. Çanakkale zaferini de ecdadımız kazanmış olmuş. Gerçekten yokluk içerisinde. Düşman orduları, gemileri, top mermileri neyse.. Günde 23 bin tane mermi atıyorlar müslüman mevzilerine. Türk mevzilerinden giden mermiler ise 370 tane. Varın siz mukayese edin. Tamamen ecdadımızın o inanmış hali ile Yüce Rabbimizin zaferiyle, kudreti ile yardımı ile kazanılmış bir zafer”

 

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN TOPLANDIK

Canbey son olarak, “Bu gün bize bu cennet vatanı bırakan Şehitlerimiz için toplandık. Onları yad etmek anmak için toplandık. Sizlerde katılım gösterdiniz. Allah sizlerden razı olsun” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş