ENGELLİLER VE AİLELERİ NEFES ALACAK İnegöl’den bir ilk daha

İnegöl Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelliler Gündüz Bakım Evi ve Aile Danışma Merkezi’nin açılışı geçtiğimiz gün Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun katılımı gerçekleştirildi.

Yayınlama: 06.04.2016
474
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Engelliler Gündüz Bakım Evi ve Aile Danışma Merkezi, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

 

MALİYETİ 608 BİN TL






Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “2014 yılında gerçekleşen seçimlerde 10 konu başlığında 100 projeden bahsetmiştik. Bu gün bu merkezin açılışı ile beraber İnegöl’de bir ilki gerçekleştiriyoruz.  Aslında bugün burada 3 açılış gerçekleştiriyoruz. Restore ettiğimiz Hafız Vahit Konağı, Engelliler Gündüz Bakım Evi ve Aile Danışma Merkezi’mizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunların maliyeti ise 608 bin TL” dedi.

 

CİDDİ SIKINTILAR YAŞIYORLARDI

Engelliler ve ailelerinin ciddi sıkıntılar yaşadığını belirten Aktaş, “Engelliler ve engellilerin aileleri için hükümetimizin döneminde ciddi yatırımlar yapıldı. Ailelerimiz engelli evlatlarını bırakacakları yer olmadığı için ciddi sıkıntılar yaşıyorlardı. Engelliler gündüz bakım evi ile ailelerimiz rahata erecek” ifadelerini kullandı.

 

19 ÇOCUK EĞİTİM ALIYOR

Engelliler Gündüz Bakım evinde şuan 19 çocuğun eğitim aldığını ifade eden Aktaş “Engelli okuluna gidemeyen ya da eğitim yaşını geçmiş olan kardeşlerimiz 9-16 saatleri arasında buradaki hizmetlerden faydalanıyorlar.  Burada kendilerine beceri eğitimleri veriliyor ve onları hayata kazandırmayı amaçlıyoruz. Şuan burada 19 çocuğumuz eğitim alıyor. Öğlen yemekleri veriliyor ve bu konuda bir bedel alınmıyor” DEDİ

 

2 KONAK DAHA KAMULAŞTIRILDI

2 Konağın daha kamulaştırıldığını belirten Aktaş, “Aile danışma merkezimizde uzman sosyologlarımızla burada ailelerimize destek veriyoruz. Burada ailelerimiz hizmet alıyor. Aile danışma merkezimiz 9-16 saatleri arasında ailelere hizmet veriyor. İnegöl Belediyesi olarak tarihi dokularımıza önem veriyoruz. 2 Konak daha kamulaştırıldı. Yakında onları da işlevsel hale getirip hizmete açacağız” dedi.

 

AKTAŞ’A TEŞEKKÜR

Aktaş’ın ardından kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdul Kadir Karlı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin selamlarını ileterek projeyi İnegöl’e kazandıran İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür etti.

 

SOSYAL BELEDİYECİLİĞE DÖNÜLDÜ

Belediyelerin klasik hizmetlerin yanı sıra sosyal belediyeciliğe döndüğünü ifade eden Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Belediyeler artık direk vatandaşa dokunan, yaşamlarını kolaylaştıran sosyal belediyecilik hizmetleri yapmaya başladılar” dedi.

 

İNEGÖL’DE BİRÇOK TARİHİ BİNA VAR

Karaloğlu “Açılışa gelmeden önce İnegöl’de biraz tur attık. İnegöl’de birçok tarihi mekân var. Bu binalar şehrin kimliğidir. Burada açılışını yaptığımız Hacı Vahit Konağı 120 yaşında ve bu bölgenin önemli binalarından birisi” ifadelerini kullandı.

 

BİNALARI İNSAN NEFESİ YAŞATIR

Binaları insan nefesinin yaşattığını belirten Karaloğlu, “Bu tip yapılar kullanılmazsa yaşamazlar. Binayı insan nefesi yaşatır. Bu tip yapılar son dönemde restore edilerek insanların hizmetine sunuldu” ifadelerini kullandı.

 

AİLE BAĞLARIMIZ ZAYIFLADI

Aile Danışma Merkezinin önemine değinen Karaloğlu, “Bizi diğer milletlerden ayıran en önemli özelliğimiz; sağlam aile yapımızdı. Ama bu son dönemde zayıflamaya başladı. Ülkemizde son dönemde boşanmalar arttı. Bunların birçok nedenleri var ama bu boşanmaları azaltmamız lazım. Burada herkesin sorumluluğu var. İnsanın olduğu her yerde problem olur, tartışma olur. Her tartışmada mahkemeye gitmek nedir? Boşanmak nedir? İşte burada aile danışma merkezinin önemi ortaya çıkıyor” dedi

 

ENGELLİLER İÇİN ŞEHİRLERDE DÜZENLEMELER YAPILIYOR

Engelliler için şehirlerde artık düzenlemelerin yapıldığını ifade eden Karaloğlu, “Türkiye’de ilk defa engelliler yasası 2005 yılında yürürlüğe girdi. Eskiden engelliler sokağa çıkamıyordu. Sosyal hayattan kopuk yaşıyorlardı. Şimdi ise sosyal hayatın içindeler. Son dönemlerde şehirlerde değişikliğe gidiliyor. Engelliler için şehirlerde düzenlemeler yapılıyor” dedi.

 

ENGELLİ AİLELERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Engelliler Gündüz Bakım Evi’nin engelli aileleri için çok önemli bir proje olduğunu vurgulayan Bursa Valisi Münir Karaloğlu, “Geçen sene dost kapısı diye bir program hazırladık. Evinde yatalak hastası olanlar, engelli olanlar aslında sıkıntıyı çekiyor. Onların hayatlarını kolaylaştırmamız lazım. Bu aileler bizim işimizi yapıyor. Engelli ailesi de sokağa çıkmak, gezmek, arkadaşları ile çay içmek istiyor. Bunlar birer ihtiyaç. İşte bu gündüz bakım evi bu ailelere nefes aldıracak. Gündüz bakım evi deyip geçmeyin, bu hizmet o ailelerimiz için çok önemli” ifadelerini kullandı.

 

PARANIN AKLI YOKTUR

“Devlet belediyelerde toplanan emlak vergilerinden %10’luk bir pay alıyor” ifadeleri ile konuşmasını sürdüren Karaloğlu, “Bu pay bu tür eski binaların onarılması için kullanılıyor. Paranın aklı yoktur. Para iyi kullanılırsa, iyi işler, hayırlı işler ortaya çıkar. Bunlardan bir tanesini de burada görüyoruz” dedi.

 

Yapılan konuşmaların ardından İnegöl Belediyesi Aile Danışma Merkezi ve Engelliler Gündüz Bakım Evi’nin açılış kurdelesi kesildi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş