GENÇ MÜSİAD’TAN Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne Çıkarma

Genç MÜSİAD İnegöl Şubesi, faaliyetleri arasında yer alan “Teknoloji Gezileri” kapsamında özellikle İnşaat Sektör Kurulu üyelerinden oluşan bir grup ile yapımı bitme aşamasına gelen Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesini ziyaret ettiler.

Yayınlama: 02.02.2016
587
A+
A-

Yönetim kurulu ve İnşaat sektör kurulu üyelerinden oluşan 20 kişilik bir ekip ile Köprünün yapıldığı İstanbul Sarıyer Garipçe de bulunan Köprünün yapımını üstlenen ICA Firması yetkilileri tarafından karşılanan Genç MÜSİAD ekibi, öncelikle şantiye sahasında bulunan toplantı salonunda ağırlandı.

 

Burada ICA Firması Planlama ve Raporlama Şefi İnşaat Yüksek Mühendisi Süleyman Onur Karaca tarafından, Yavuz Sultan Selim köprüsünün ihale aşamasından şu anki bitme aşamasına kadar gelinen süreç hakkında Genç MÜSİAD’lılara brifing verdi. Karaca, İlklerin köprüsü olacak 3. Boğaz Köprüsünün, 59 metrelik genişliği ile dünyanın en geniş, 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem olan dünyanın en uzun asma köprüsü olacağını ifade etti. Köprünün bir başka ilki ise 322 metreyi aşan yüksekliği ile dünyanın en yüksek kuleye sahip asma köprüsü olduğunu ifade etti.






 

Onur Karaca ayrıca, projenin güzergah uzunluğunun 95 km anayol, kavşak kolları dahi 215 km olduğunu, 82 Milyon M3 kazı, 44 Milyon M3 dolgu yapıldığını, 35 adet viyadük olduğunu, geçit köprü sayısının 104 adet olduğunu, 2,4 Milyon m3 beton kullanıldığını, 320 bin ton demir, 4,7 milyon ton soğuk karışım, 3,2 milyon ton sıcak karışım kullanıldığını belirtti.

 

Genç MÜSİAD İnegöl Şubesine Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu projesi hakkında bilgilendirmede bulunan Onur Karaca, son olarak bu proje sayesinde Odayeri – İkitelli ve Paşaköy – Çamlık bağlantı yolları, hem otoyolun İstanbul’un şehir içi ile bağlantılarını sağlayacağını hem de TEM Otoyolu’ndaki yoğun trafiği rahatlatacağını ifade etti. 

 

Ziyarette açıklamalarda bulunan Genç MÜSİAD İnegöl Şube Başkanı Mesut Ergene, bu etkinliğin önemine değinerek, Teknoloji Gezilerinin önemli olduğunu ifade etti. Ergene, yapılan gezilerde genç iş adamlarının önemli bilgiler edindiğini söyledi. Ergene son olarak, “Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün yapılarak ülke insanının hizmetine sunulmasında büyük katkıları olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, hükümetimize ve köprünün yapım işini gerçekleştiren ICA İçtaş Firması yetkilerine özellikle şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş