Hayvan pazarından 86.059 TL gelir

Hayvan Pazarı yer satış ihalesi dün Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Açık arttırma yöntemi ile ihaleye çıkan 176 kotra’dan 109’u satılırken Belediye bu ihaleden yaklaşık 86.059 TL gelir elde etti.

Yayınlama: 19.08.2015
446
A+
A-

Bölgenin en hareketli ve rağbet gören hayvan pazarlarından biri olan İnegöl Kurbanlık Hayvan Satış Yeri kiralaması belediye başkan vekili Turgay Yel başkanlığında gerçekleştiren ihale ile sonuçlandırıldı.

 

İHALE HAYIRLI UĞURLU OLSUN






İhale öncesi açıklamalarda bulunan İnegöl Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Ben ihaleden önce, yurdumuzun çeşitli yerlerinden gelen ve ilçemizden ihalemize katılan kardeşlerimize, hem kendi adıma hem de Belediye Başkanımız Alinur Aktaş adına hoş geldiniz diyorum. İhalemiz hem İnegöl Belediyesi’ne hem hayvan satıcı kardeşlerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

BAZI ALANLAR MICIRLANACAK

Hayvan Satıcısı bir vatandaşın, geçen senelerde kiraladıkları yerlerin altını mıcır ile doldurulacağını ama bunun yapılmadığını ifade etmesi üzerine Turgay Yel, “Geçtiğimiz seneleri programa aldık ve artık o alanlara da dediğiniz uygulama olacak. Hatta sadece bununla da kalmadık, 2 olan banyo sayısına 3 banyo daha ekledik” ifadelerini kullandı.

 

BÜYÜKBAŞLARA RAMPA YAPILACAK

Büyükbaş hayvanların olduğu yerlere rampa yapacaklarını belirten Yel, “Büyükbaşların olduğu yere rampa yapacağız. Yani içeriye hayvanı indirdiğiniz zaman oraya sürüklenmeyecek. Yani size gereken her yerin aksaklıklarını tamamlıyoruz. Onda bir problem yok, olmaz yani” ifadelerini kullandı.

 

GEBELİK MUAYENESİ ŞART

Hayvan satıcılarına bazı hususlarda bilgiler veren İnegöl Belediyesi Veteriner Hekimi Mesut Karıman, “Yeni gelen ağabeylerimiz var ihaleye giren. Biliyorsunuz her sene biz hayvan pazarında dişi büyükbaş hayvanlara gebelik muayenesi yapıyoruz. Bu sene de yapacağız. Gebe olan hayvanlar olsa da olmasa da kulak küpelerini yazıp ahırlara asılmasını istiyoruz. Ben şimdiden uyarayım istedim. Geçen sene çoğu kişi biz burada gebelik muayenesi yaptık da getirdik dedi ama üzerinde bir belge olmadığı için biz hepsine gebelik muayenesi yaptık. Ama eğer elinizde belge ile gelirseniz, getirdiğiniz beldede veteriner hekimin diploma notu ve kaşesi olduğu sürece ben o ahırda gebelik muayenesi yapmam ama o belgenin de ahırda asılı olması gerekiyor. Biz her sene olduğu gibi gebelik muayenesini yaptıktan sonra gebe olan hayvanların kulak küpelerini yine gazeteye vereceğiz. Yine hayvan pazarı çıkış noktalarındaki kulübelerimize kulak küpe numaralarının listesini asacağız. Zabıta arkadaşlarımızda da olacak. Bu konuda bilgilendirmek istedim” dedi.

 

86.059 TL GELİR

İhalenin ardından açıklamalarda bulunan Turgay Yel, ” ülkemizin her yerinde olduğu gibi İnegöl’ümüzde de yaklaşan Kurban Bayramı’nın heyecanı kendisini yavaş yavaş hissettiriyor. Bir yandan insanlarımız kurban bayramı için kurbanlık hayvanlara bakmaya başlarken diğer yandan da bizler İnegöl Belediyesi olarak hazırlılarımızı yapmaya başladık. Bugün Sani Konukoğlu Konferans Salonunda iki hafta önce iptal bugüne tehir edilen Kurbanlık Satış Yeri ihalesini güzel bir şekilde gerçekleştirdik. Satışlarımızın hem esnafımıza hem ilçe halkımıza hem de kurumumuza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Belediye Encümen üyelerimizin huzurunda gerçekleştirdiğimiz ihalede satışa sunulan 176 kotra için 41 esnaf kardeşimiz katıldı. İhale çerçevesinde 109 kotra satışı gerçekleşti ve bu satış işleminden belediyemiz 86.059 TL gelir elde etmiştir. Kalan 67 kurbanlık hayvan satış yerimiz ise daha sonra komisyon aracılığı ile satışa sunulacaktır” dedi.

 

İLGİYLE TAKİP EDİLİYOR

Mevcut hayvan pazarının toplam alanı 27.000 m2 olduğunu belirten Yel; ”Hayvan pazarımız çevredeki birçok il ve ilçeden hatta doğu ve güneydoğu illerinden de birçok kurbanlık hayvan satıcısı tarafından ilgiyle takip ediliyor. Kurbanlık hayvan satış yeri olarak tam bir cazibe merkezi olan İnegöl Hayvan Pazarımız toplamda 3.000 civarında kurbanlık barındırabilmektedir. Özellikle Doğu ve güneydoğu illerinden gelen kurbanlıkların strese girmemeleri ve İnegöl havasına alışaları açısından 24 Ağustos Pazartesi gününden itibaren hayvan pazarımızda kurbanlıkların kabulüne başlayacağız” ifadelerini de kullandı.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş