Hopa’ya yardım tırı

İnegöl Şavşatlılar Derneği ve İnegöl Belediyesi işbirliğinde, Hopa’da yaşanan sel felaketinin yaralarına merhem olunabilmek için gerçekleştirilen kampanyada 1 TIR dolusu yardım malzemesi ve nakit para bölgedeki ihtiyaç sahiplerine gönderildi.

Yayınlama: 06.09.2015
526
A+
A-

İnegöl Şavşatlılar Derneği tarafından başlatılan ve İnegöl Belediyesi’nce de destek gören kampanyada yaklaşık 90 bin TL değerinde malzeme ve nakit para, önceki gün düzenlenen programın ardından Hopa’daki afetzedelere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Programa Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve İnegöl Şavşatlılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri katılım gösterdiler.

 

YARDIMLAR İHTİYAÇLAR DOĞRULTUSUNDA TOPLANDI






Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İnegöl Şavşatlılar Derneği Başkan Yardımcısı İlker Tokdemir, “Yaklaşık 2 hafta önce Artvin’in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketinden dolayı 8 vatandaşımız yaşamını yitirdi 3 de kaybımız var. Yaklaşık 500 evi sel aldı. Olduğu gibi çamur doldu evlerin içi… Şuan Hopa Belediye Başkanı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde oradaki ihtiyaçların listesini yaptık. Buradan yapacağımız yardımın gerçek ihtiyaca yönelik olmasını istedik. Artvin İl Genel Meclis Başkanı ve Hopa Belediye Başkanı ile yaptığımız istişareler sonucunda oradaki acil ihtiyaç olarak çekyat, halı, temizlik malzemesi, battaniye, yorgan gibi ihtiyaç olduğunu söylediler. Biz de onlardan aldığımız bilgiler ışığında İnegöl Belediyesi ile birlikte yaptığımız çalışmamızı bu malzemelerin teminine yönelik yaptık. Belediye Başkanımıza bize verdiği destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Şuan tırımızı dolduracağız. Gönderdikten sonra oradaki duruma bakacağız. İhtiyaç halinde tekrar devam edebiliriz” dedi.

 

BÜYÜK BİR DUYARLILIK GÖSTERDİLER

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Bir kültür derneğinin, hemşeri derneğinin sadece folklor icra etmediğini, çay kahve içmek için toplanmadığını gösterdikleri için Şavşatlılar Derneğine çok teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2 hafta önce Hopa’da büyük bir afet oldu. Bu Türkiye’nin farklı bir noktasında da olabilirdi. Sağ olsunlar kendileri bu konuyla alakalı büyük bir duyarlılık gösterdiler ve böyle bir organizasyona imza attılar. Bu tip şeylerde ele ne geçerse gönderilmeye çalışılır ama arkadaşlar oradaki yetkililerle iletişime geçerek ihtiyaç olan konularla alakalı bir kampanya başlattılar. Nakdi olarak yardım yapanlar oldu, eşya olarak yardım yapanlar oldu. Önce bir kamyonla başlandı ama sonra iş tıra dönüştü. Bizden de yardım istediler ve gerekli görüşmeleri yaptık. Emeği, katkısı olan her kim varsa Allah razı olsun. Hepimizin başına gelebilir. Bugün hem İnegöl olarak hem de İnegöl’deki Şavşatlılar olarak gösterdiğimiz bu duyarlılık inanıyor ve ümit ediyorum ki Rabbimin nezdinde büyük bir hüsnükabul görecektir. Olan olmayana verir, bizim inancımızın gereği de budur. Belki İnegöl’de Hopalı nüfusu çok fazla değil ama nihayetinde bu, insanımızın başına gelmiş bir felakete karşı gösterilmiş büyük bir duyarlılıktır. Bu noktada gerek hemşeri dernekleri, gerek kültür dernekleri yapacakları bu tip aktivitelerle gençlere güzel örnekler bırakır. Derneğimizin bu hareketinden müthiş derecede hoşnut oldum. Bizim de çorbada tuzumuz oldu. Beraberce tırımızı yollayacağız. İnegöl’deki Şavşatlılar bugün bir duruş gösterdiler. Emeği olan her kim varsa Allah razı olsun. Allah bir daha böyle felaketlerle hiçbir ülkeyi karşı karşıya bırakmasın. Kalındığı zamanda da büyük duyarlılık gösteren insanların var olduğunu da herkesin bilmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

 

Konuşmaların ardından kolları sıvayan Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Şavşatlılar Derneği yönetim kurulu üyeleri, toplanan yardım kolilerini ve malzemeleri yardım için gelen tıra yüklediler.

 

HABER: Serhat ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş