İmam Hatip geleneği sürdürdü

İnegöl Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, geçtiğimiz yıl ilkini gerçekleştirdiği “Aşure Günü” programını bu yılda idrak ederek geleneğini sürdürdü.

Yayınlama: 13.11.2014
719
A+
A-

Aşure Günü programına, İlçe Kaymakamı Ali Akça, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Taban ve Gülhan Şahin, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Yusuf Şevki Yücel, MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, okul aile birliği üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

YAŞANAN ACI HALEN DAHA İNSANLARIMIZ YÜREĞİNDE TAŞIMAKTADIR






Programda açılış konuşmasını gerçekleştiren Kaymam Akça, Muharrem Ayı ile ilgili yaşanan hadiselere değinerek, “İlçe Kaymakamı Ali Akça, “Muharrem Ayı’nın 10’u hepimizin bildiği gibi malesef Kerbela’da Peygamber Efendimizin Torunu Hz Hüseyin ve beraberindekilerin şehit edildiği gün. O gün yaşanan acı halen daha insanlarımız yüreğinde taşımaktadır. İnsanlarımız Muharrem Ayı’ında oruçlarını tutarlar. Ve aşure ile süslerler. Yine Muharrem Ayı çok önemli olayların yaşandığı bir ay olarak bilinir. Hz Adem’in tövbesinin kabul olduğu gün denir. Hz Nuh’un tufandan kurtulup, karaya çıktığı gün denir. Yani bu olaylarda inancımıza göre Muharrem Ayı’nda gerçekleşmiştir. Kültürümüzde inancımızda önemli bir yer tutan aşurenin bir güzelliğini de buradaki öğrencilerimiz ve arkadaşlarımızla yaşamak istedik. Allah kabul eylesin” dedi.

 

ÇOCUKLARIMIZA BU İŞİN ÖNEMİNİ ANLATMAK ADINA ÖNEMLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Arkadaşlar aşure bütün güzelliği ve ihtişamıyla devam ediyor. Tabi türk kültüründe bu haftanın bu ayın çok öenmli bir yeri var. İnegöl’de hemen hemen bütün sivil toplum kuruluşlarımız, okullarımız etkinliklerde bulunuyor. İnegöl Belediyesi olarak bizlerde yapıyoruz. Bugünde okul aile birliği tarafından bununla ilgili çağrı aldık. Aynı zamanda ben bu okulda ingilizce öğretmenliği yaptım. Hem eski günleri analım hem de çağrıya karşılık verelim istedik. Çocuklarımıza bu işin önemini anlatmak adına önemli diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş