İshakpaşa Camii, Ulu Camii gibi olacak

Katlı otopark açılışı için İnegöl’e gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ikindi namazını İshakpaşa Camii’nde kıldı. Namazın ardından İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş’in isteklerini dileyen Altepe, cami tuvaletlerinin Ulu Camii gibi yerin altına alınabileceğini ifade etti.

Yayınlama: 16.10.2014
1.051
A+
A-

CAMİMİZİN RESTORASYONA İHTİYACI VAR

İsteklerini Recep Altepe’ye ileten İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, “Bizim birkaç tana talebimiz var. 3 başlık halinde biz bunları topladık. Öncelikle camimizin restorasyona ihtiyacı var. Özellikle dışarıdan baktığınız zaman çürümeye başlayan yerler var. Ayrıca caminin için bilinçsizce sıva, boya, badana yapılmış ve bütün hatlar, süsler kapatılmış. Şu anda çıplak bir vaziyette. İçinin tarihi hiçbir özelliği kalmamış. Bununla ilgili biz vakıflarla uzun zamandır yazışmalar yapıyorduk. En son 3 aylarda geldiler yapalım diye.  Müftü bey de 3 aylardaki yoğunluk nedeni ile müsaade etmedi. “Bir daha artık size ne zaman sıra gelir bilmeyiz” dediler. İkinci olarak Bursa’daki camileri gezdiğimiz zaman, hepsinde güvenlik görevlileri var. Bizim de burası çarşı içi olduğu için güvenlik önlemlerinin alınması gerekiyor. Dolayısıyla da biz buraya bir güvelik görevlisi tahsis edilmesini istiyoruz. Üçüncü konu ise Burada medresemiz var bayan kuran kursu olarak kullanılıyor. Bunların kullanacağı bir tuvalet veya şadırvan yok. Buraya tarihi dokuyu bozmayacak tuvaletler ve şadırvanların yapılmasını istiyoruz” dedi.

 






MİLLET AYA GİDİYOR BİZ BİR TUVALETMİ YAPAMAYACAĞIZ

Recep Altepe ise, ““Biz bu konuları ele alacağız. Öncelikle restorasyon için ihaleye girilecek bu prosedürler olmadan olmaz. Ulu Cami’nin tuvaletlerini yer altına aldık. 24 bayan, 24 de erkek tuvaleti yaptık. Hatta bayanların bebek bezlerini değiştirme yerlerine kadar yaptık. Buranın da tuvaletlerini yer altına alırız. Millet aya gidiyor biz tuvaletleri mi yapamayacağız” şeklinde konuştu.

 

Daha sonra Recep Altep, Alinur Aktaş ve etrafındakiler, Beylik Hanı’nın son anını inceledi. Daha sonra ise Belediye Binasında basına kapalı olarak bir toplanı gerçekleştirildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş