“Karmaşa da yol almak”

Armoni Mobilya sponsorluğunda İnegöl İşletme Fakültesi Yönetimi işbirliğinde Fakülte öğrencilerine yönelik “Karmaşa da yol almak” adlı konferans düzenlendi. •Serhat ÇİÇEK

Yayınlama: 21.04.2015
530
A+
A-

Dün saat 14.30’da İnegöl İşletme Fakültesinin çok amaçlı salonunda RM Danışmanlık Merkezi Eğitmeni ve Yönetim Danışmanı Memiş Yılmam ile Armoni Firma yetkilileri ile öğrenciler katıldı.

 

OTURARAK BAŞARIYA ULAŞAN TEK HAYVAN TAVUKTUR






Öğrencilere hedef koymaları yönünde önerilerde bulunan Yılmam, “Hayatınızda bir çalışmayı gerçekleştirmek için önünüze hedef koyun. Sadece hedef koymak yetmiyor. Hedefi gerçekleştirmek için o yolda ilerlemeniz gerekiyor. Amaç belirlemek. Amaca ulaşmak veya ulaşmamak önemli değil, yeter ki amacınız olsun ve harekete geçin. Oturarak başarıya ulaşan tek hayvan tavuktur. O nedenle çaba sarf etmek gerekiyor.” Dedi.

 

AR-GE’NİN AÇILIMI, ARAKLAMAYI GELİŞTİRMEDİR

Öğrencilere ipuçları veren Yılmam, “Hedeflere koşarken, öncelikle yapacağınız iş işe yaramayan alışkanlıklardan kurtulmak. Tabi bu alışkanlıklar kolaya kaçmaktan ibaret değildir. Kolaya kaçılan her iş kalitesizdir. Örneğin; İnegöl’de Ar-Ge’nin açılımı, Araklamayı Geliştirmedir.” Diye konuştu.

 

KRİZDEN PARA KAZANAN İSE BU KRİZİ YAŞAMAZ

Hayatın karmaşık olduğuna dikkat çeken Yılmam, “Hayatı net gören kimse olamaz. Hayat asla net olamaz. Hayat karmakarışık bir olgudur. Tabi bu karmakarışık durumlar sektörlere farklı farklı yansıyor. Örneğin iş hayatında karmaşıklığa kriz diyoruz. Kriz, paranın el değiştirmesidir. Parayı kaybeden kriz yaşar, krizden para kazanan ise bu krizi yaşamaz.” Şeklinde konuştu.

 

KARMAŞIKLIĞI BAYANLAR ÇÖZÜME KAVUŞTURABİLİR

Bu karmaşıklık içerisinde korkuların da var olduğuna işaret eden Yılmam, “Hedefleri gerçekleştirme yolunda ilerlerken zaman zaman çıkmaza girdiğimizi düşündüğümüz zamanlar olur, korkarız. Korkmayan uzun yaşayamaz. Korkmayan kişiler dikkat etmediği için çok yaşamazlar. Korkmak gerekir. Tabi korkuları kontrol altına almakta gerekiyor. Erkek beyni karmaşık halinde kitlenir, bayan beyni ise karmaşık durumlar için yaratılmıştır. Karmaşıklığı bayanlar çözüme kavuşturabilir. “ dedi.

 

KARMAŞA DA YOL ALMAK

Dünya genelinde son zamanlarda olumsuzlukların, karmaşık durumların olduğunu belirten Yılmam, “Bu karmaşıklığa gençlerimiz alışamıyor. Zorluklar çekiyorlar. Bu zorlukları aşmak için karmaşa da yol almayı bilmek gerekiyor” dedi.

 

 

 

 

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş