MÜSİAD 2 bin kişiyi ağırladı

Her yıl geleneksel olarak Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi tarafından düzenlenen iftar programı bu sene de gerçekleştirildi.

Yayınlama: 01.07.2014
839
A+
A-

Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) İnegöl Şubesi, her yıl geleneksel olarak düzenledikleri iftar yemeğini bu yıl da gerçekleştirdi.

 

MÜSİAD İnegöl Şubesi, her yıl düzenlediği ve geleneksel hale getirdiği iftar yemeğini bu yıl da aksatmadı. Pazar akşamı Heykel Meydanı’nda düzenlenen 2 bin kişilik iftar yemeğine ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yemek öncesi telekonferans ile bağlanarak İnegöllülere seslenmesi ise geceye damgasını vuran olay oldu.






 

DİLİNE VE DİNİNE BAĞLI İNSANLARIMIZIN SESİ OLAN MÜSİAD

İftar sonrası bir konuşma yapan Müstakil ve Sanayici İş Adamları Derneği İnegöl Şubesi Başkanı Zeki Kavaz, “50’nin üzerinde şubesi bulunan ve 10 bine yakın üyesi ile Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu haline gelen MÜSİAD, bugün ilçemizin en önemli meydanlarında sizleri ağırlamakta ve biz bunun mutluluğunu yaşamaktayız. Bugüne kadar iş dünyamızın sorunlarına çözüm bulmanın yanı sıra şehirlerin ve ülke ekonomisinin gelişimine katkı sağlamak açısından da birçok çalışmalar yapan derneğimiz Türkiye’deki ilk ilçe şubesini İnegöl’de açmıştır. Anadolu’nun her bir köşesinde alın teri döken, vatanına, bayrağına, diline ve dinine bağlı insanlarımızın sesi olan MÜSİAD, bir tabela derneği olmanın yanı sıra proje üreten bir sivil toplum kuruluşu olmuştur. Başta Sanayi ve Gümrük Bakanımız Sayın Hayati Yazıcı Bey ve Bursa Milletvekilimiz Hüseyin Şahin Bey’in desteği ile İnegöl’e kazandırılan Gümrük Müdürlüğümüz, yapımı devam eden mobilya kent projesi İnegöl’ümüzün marka değerine katkı sağlamak adına İnegöl Mobilya Tanıtım Grubu’nun altında MÜSİAD’ın imzası vardır. Yerel seçimler öncesinde hazırlanan ‘Beklentiler Işığında İnegöl’ adındaki raporumuz ve son günlerde çalışmalarını sürdürdüğümüz ‘Benim Geleceğim Mobilya’ projeleri ilçemiz için önemli çalışmalardır” dedi.

 

İŞADAMLARINI YETİŞTİRMEK AMACIYLA BİR BURS PROJESİ BAŞLATTIK

İnegöl’ün en önemli geçim kaynağı olan mobilya sektörünün her geçen yıl hızlı bir şekilde büyümekte olduğunu belirten Zeki Kavaz, “Ancak bu büyümeye karşılık sektörde işçi istihdamı sorunu da yaşanmaya başlamıştır. Bu nedenle meslek okullarımızın mobilya bölümünde okuyan çocuklarımızı desteklemek ve geleceğin mobilyacı işadamlarını yetiştirmek amacıyla bir burs projesi başlattık. Meslek okulumuzun mobilya bölümünü tercih eden öğrencilerimize bu yıldan itibaren 100 ile 250 TL arasında değişen burslar vereceğiz. İnegöl Kaymakamlığımız, İnegöl Belediyemiz, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odamız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projeye anne-babalarımızın da katkı sağlamasını istiyoruz. Güzel bir manevi günde bizi her zamanki gibi yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Bugün burada yaşanan bu birlikteliğin her zaman daim olmasını diliyorum. Birlik ve beraberlikle neler başarıldığını görmüş bir sivil toplum kuruluşu olarak el ele şehrimizi Türkiye’nin mobilya başkenti yapmak için mücadeleye devam etmeyi umuyoruz. Telekonferans yöntemi ile bizi yalnız bırakmayan Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere İnegöl protokolümüze, sponsorlarımıza ve katkısı olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

 

İNEGÖL ARTIK ESKİ İNEGÖL DEĞİL

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaştığını belirterek bir konuşma yapan AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “Sayın Başbakanımız az önce programımıza telekonferans yöntemi ile iştirak ettiler ve devletimizin icra organı olarak en yüksek tepesinde bizleri temsilen İnegöllü hemşerilerimizin Ramazan’ını ve yaklaşan bayramını kutladılar. Ben de aynı dilek ve temenniler ile önce Ramazanımızı, yaklaşan Kadir Gecemizi ve Ramazan Bayramımızı şimdiden tebrik ediyorum. Çok güzel ve çok anlamlı günler yaşıyoruz. Ülkemizi 12 sene önce aldığımız yerden çok daha ileri yerlere götürdük. Ülkemize hizmet ederken ülkemiz insanı da AK Parti’mize olanca gücüyle destek verdi. Sizler de bizlere İnegöl’de çok anlamlı destekler verdiniz. Bundan 3 yıl önce 2011 seçimlerinde yüzde 67 destek verdiniz. 3 ay önce yaptığımız yerel seçimlerde yüzde 55 destek verdiniz ama 4 yıl önce referandumda yüzde 73-74 nispetinde destek verdiniz. İnşallah bu desteklerinize bizler de sizlerin seçtiği seçilmişler olarak, görevlendirdiğiniz arkadaşlarınız olarak elimizden gelen gücümüzle hizmet etmeye çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Türkiye’mizde ilk defa Cumhurbaşkanını yaklaşık 40 gün sonra biz seçeceğiz. 76 milyon insanımız 52 milyonun üzerinde seçmeni ile yeni Devlet Başkanını ve Cumhurbaşkanını seçecek. Bizler bu konuda AK Parti olarak sizlerin önüne, sizlerin huzuruna, Türkiye’nin huzuruna çıkarabileceğimiz en güzel adayla, en başarılı adayla çıkacağımıza inanıyoruz. Gönlümüzden geçen o ki Sayın Başbakanımızı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı olmak için sizlerin tasdikine ve huzuruna sunacağız. 2010 referandumundan aldığımız oydan daha yüksek bir oyla sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Türkiye eski Türkiye değil. Ülkemiz asla da eski Türkiye olmayacak. İnegöl de eski İnegöl değil ve bundan sonra da eski İnegöl olmayacak. Daha gelişecek, daha büyüyecek, daha modern ve daha güzel yaşanabilir bir şehir olacak. Ülkemiz de dünyada hatırı sayılan ve sözü geçen bir ülke. Zaten oldu, seçilmiş Cumhurbaşkanı ile devlet başkanı ile güçlü ve sağlam idare ile daha yükseklere daha ilerilere sizlerin destekleri ile yol aldığı istikamette hızla yoluna devam edecek. Allah kısmet ederse Salı günü 1 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanı adayımızı Ankara’da Türk milletinin huzuruna açıklayarak sunacağız. Bu konuda sizlerin hem duasına hem de desteğine ihtiyacımız var. Gelecekte daha güzel ve yaşanabilir bir Türkiye için. Allah kısmet ederse bunların teminatı AK Parti’dir. Sizlerin bize desteğinizin artarak devam etmesini diliyorum, Ramazanınızı tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

RAMAZAN, TOKUN AÇIN HALİNDEN ANLADIĞI AYDIR

Kaymakam Ali Akça, “Bugün Ramazan’ın 2. günü ve bizi Ramazan ayına eriştiren Allah’a hamd ediyorum. Ramazan ayı oruç ayıdır. Oruç ise oruç tutma kararına ve yeterliliğine sahip olan kişilerin kendi irade ve arzuları ile yeme, içme ve dünyevi arzuları tahditli bir süre için kendi kararları ile sona erdirme ayıdır. Bizim inancımızda, bizim geleneklerimizde ve bizim kültürümüzde Ramazan ve oruç çok ama çok öneme sahiptir. Oruç her şeyden önce tokun açın halinden anladığı bir aydır. Oruç tutan insan aç kalan insanın neler hissettiğini, hangi duygulara sahip olduğunu yaşayarak öğrenir. Yine Ramazan ayı Allah’ın kendilerine zenginlik ve rızık verdiği insanların ellerindeki bu zenginliği ve rızkı diğer insanlarla paylaştığı aydır. Bu akşam burada olduğu gibi Ramazan ayı Halil İbrahim sofralarının kurulduğu aydır. Bizim inancımızda bu sofralara konuk olanlar Allah misafiridir. Hz. Mevlana çok veciz bir şekilde ifade eder ve der ki; ‘Ey oruç tutan gönüller! Siz Allah’a misafirsiniz. Sizlere gökyüzü sofraları yaraşır’. Ben bu akşamki bu güzel organizasyondan dolayı İnegöl MÜSİAD Şubesi Başkan ve yöneticilerini huzurlarınızda tebrik ediyorum ve Cenab-ı Hakk’tan bizleri Ramazan’a eriştirdiği gibi bayrama da eriştirmesini, nasip etmesini temenni ederek hepinizi saygılarımla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş