Özel çocuklar kahvaltıda buluştu

Spina bifida hastası olan bedensel engelliler, Kültür Park’ta aileleri ile birlikte kahvaltıda bir araya geldi.

Yayınlama: 05.08.2015
565
A+
A-

Hikmet Şahin Kültür Park’ında Ayda bir düzenlenen kahvaltıda bir araya gelen bedensel engelli (spina bifida) gençler, kendi aralarında kaynaşırken günlük hayatta karşılaştıkları engeller ile ilgili görüş alış verişinde bulundular. Engelli annesi Saadet Turan’ın organize ettiği Kültür Park’taki kahvaltıda bir araya gelen engelli gençler gönüllerince eğlenerek güzel bir gün geçirdiler.

 

ÖZ GÜVENLERİNİ KAZANMALARINA YARDIMCI OLMAYA ÇALIŞIYORUZ






Engelli (spina bifida) gençleri ve aileleri bir araya getirerek bir birleriyle tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamayı amaçladıklarını ifade eden Saadet Turan,” Nüfusumuzun yüzde 12.29’nu oluşturan 9 milyon engelli vatandaşımız toplumumuzun en önemli parçası, Bu engelli gurubun içinde Spina bifida diye tanımlanan bedensel engellilerimizi ayda bir kahvaltı düzenleyerek hayata dâhil etmek ve bazı sosyal aktivitelerle öz güvenlerini kazanmalarına yardımcı olmaya çalışıyoruz, Ayrıca yaşamda karşılarına çıkabilecek engellerle nasıl mücadele edileceğini anlatıyoruz” dedi.

 

HASTALIKLA İLGİLİ BİLİNÇLENMELERİNİ SAĞLIYORUZ

Turan,” Ayrık ve açık omurga anlamına gelen Spina bifida, En sık görülen doğuştan olma hastalıklardan birisidir. Ülkemizde her 1000 canlı doğumdan 3’ü spina bifida veya benzeri bir durumla doğmaktadır. Ayda bir düzenlediğimiz bu kahvaltılarda Bir araya geldiğimizde, Engellilerin ve ailelerin hastalıkla ilgili bilinçlenmelerini sağlıyoruz” ifadelerini kullanarak konuşmasını sonlandırdı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş