Peynir artık ambalajsız satılamayacak

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği’ne göre peynir artık ambalajsız satılamayacak. Tadına bakarak peynir alma dönemi de kapandı. Kural İnegöl’de bugün kurulan Cumartesi pazarında uygulanmaya başladı.

Yayınlama: 04.01.2016
400
A+
A-

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle, 8 Şubat 2015’te Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yeni Peynir Tebliği’nde uygulama 1 Ocak 2016 Cuma günü (dün) başladı. Yeni kurallar İnegöl’de ise ilk kez bugün kurulan Cumartesi pazarında uygulanmaya başlandı.

 

AÇIKTA PEYNİR SATILAMAYACAK






Üretiminden muhafazasına, taşınmasından piyasaya arzına kadar birçok yenilik getiren düzenlemeye göre, peynir artık ambalajsız satılamayacak. Sektör, üniversiteler ve STK’ların görüşleri alınarak uzun süren çalışmalar sonucu Türk Gıda Kodeksi’ne uygun hazırlanan tebliğ, peynirlerin ambalaja girmesiyle ilgili düzen getirdi. Buna göre, doğrudan satış için üretilen peynirler ambalajlı şekilde ve hijyen kriterlerini karşılayan yerlerde piyasaya sunulabilecek. Peynirler, Türk Gıda Kodeksi Gıda ile Temas eden Madde ve Malzemeler Yönetmeliği’ne ve Gıda Hijyeni Yönetmeliği hükümlerine uygun malzemelerle ambalajlanacak. Buna göre, açıkta veya gıda ambalajına uygun olmayan poşet, kutu, plastik, strafor kutular kullanılamayacak.

 

İNEGÖL’DE İLK KEZ BUGÜN UYGULANDI

Ayrıca peyniri tadına bakarak alma dönemi de 1 Ocak itibariyle sona erdi. Bugün Cumartesi pazarında uygulanmaya başlayan yeni kural, İnegöllülerin pek de hoşuna gitmedi. Peynirin tadına bakarak almaya alışan ilçe halkı, yeni uygulamaya alışmakta da güçlük çekeceğe benziyor.

 

İnegöl’ün meşhur peynircilerinden Halil Peniynirci, uygulamanın İnegöl’de de peynirci esnafı tarafından uygulanmaya başladığını söyledi. Ambalajlı peynir satışının iyi olduğunu ancak vatandaşın tadına bakarak alma alışkanlığından kolay kurtulamayacağını belirten Halil Peynirci, “İnegöl insanı peyniri tadına bakarak almaya alışmış. Bunun değişmesi biraz zaman alır” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş