Şipali’ye kütüphane

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş., sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Bursa’nın 5 ilçesinde bulunan 5 okula kütüphane kazandırmak için çalışma başlatmıştı. İnegöl’de Şipali İlkokulunda oluşturulan kütüphanenin açılışı dün yapıldı.

Yayınlama: 24.03.2016
359
A+
A-

İçerisinde 3 bin kitabın yer aldığı kütüphanenin açılışına; Kaymakam Ali Akça, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, UEDAŞ Genel Müdürü Mesut Efe, UEDAŞ İnegöl İşletme Müdürü Hasan Ali Yörük, Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican ve okul idaresi ile öğrenciler katıldı.

 

Açılış töreninde konuşan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. Genel Müdürü Mesut Efe, “Bugün Şipali İlkokuluna kütüphane kazandırmak amacıyla yaptığımız çalışmanın açılışını yapıyoruz. Biz Uludağ Elektrik Dağıtım olarak çeşitli sosyal sorumluluk projeleri üstlenmeye çalışıyoruz. Bunlardan sağlık, spor, eğitim alanında çeşitli aktivitelerimiz oldu. Buraya da yaklaşık 3 bin kitabın yer aldığı kütüphaneyle projelerimizi sürdürmüş olacağız” dedi.






 

AMACIMIZ…

“Bu projede Uludağ Elektrik Dağıtım olarak 5 ayrı ilçede 5 ayrı okulda kütüphane etkinliği yaparak sizlerle birlikte olmak istiyoruz” diyen Mesut Efe, “Amacımız bir farkındalık oluşturmak. Sizlerin burada okuyacağını kitaplarla ufkunuzu geliştirmek, kendinizi geliştirerek daha geniş ufuklara sahip olmanız. O kitaplardan faydalanmak suretiyle sizlerin gelecekte vatana millete insanlara çok hayırlı işler yapabilecek şekilde yetişmenizdir” diye konuştu.

 

İnegöl Milli Eğitim Müdürü Fatih Bilican da okullara ve öğrencilere yönelik her katkıyı önemsediklerini dile getirerek, “Özellikle okuma endeksli olan kitap ve kütüphane etkinliklerini daha da önemsiyoruz. Çünkü biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. O nedenle bizler de öğrencilerimizi yetiştirirken bilgili, kültürlü ve donanımlı yetişmelerini önemsiyoruz. Ne kadar donanımlı yetişirlerse o kadar faydalı olurlar. Ben bu yardımları ve bağışları yapan kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

 

UEDAŞ’ın “çocuklar üşümesin” kampanyası kapsamında köy okullarında öğrencilere yaptığı mont dağıtımını hatırlatarak konuşmasına başlayan Kaymakam Ali Akça da, “UEDAŞ sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Şipali mahallemizde okulumuza bir kütüphane kazandırdı. 3 bin tane kitap koydular buraya. Ben kendilerine bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. İnegöl böyle sosyal sorumluluk projelerinde birçok şehirden öndedir” dedi.

 

KAYMAKAM’DAN ÖĞRENCİLERE GÖREV

Türkiye’de kitap okuma oranının düşük olduğuna da vurgu yapan Akça, “Biz maalesef çok fazla kitap okuyan bir millet değiliz. Çok televizyon izliyoruz. Ama siz buradaki bütün kitapları okuyacaksınız çocuklar. Çok televizyon seyretmenin, bilgisayarla gereğinden fazla ilgilenmenin faydası yok. Ama çok kitap okumanın sizlere faydası da çok olacak. O yüzden bu kütüphaneye sizler için getirilen tüm kitapları okuyacaksınız. Sizler de büyüyüp güçlü çağınıza eriştiğinizde bugün burada olduğu gibi sosyal sorumluluk projeleri içerisinde yer alacaksınız. Çok para kazanıp okul, kütüphane yapacaksınız. Bunun için de bu yaşlarda çok okuyacaksınız” ifadelerinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler ve protokol üyeleri birlikte kütüphanenin açılış kurdelesini kesti. Öğrencilerin kitaplara olan yüksek ilgisi dikkat çekti.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş