Suriye’ye 1 yardım tırı daha

Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği, AK Parti Kadın Kolları, Uşakki Mezarcı Mehmet Efendi Derneği ve OSB’deki bazı iş adamlarının katkıları ile hazırlanan un dolu yardım tırı, İnegöl İHH aracılığı ile Suriye’ye gönderildi.

Yayınlama: 11.03.2016
439
A+
A-

Yardım tırının uğurlama töreninde açıklamalarda bulunan İHH İnegöl Yetim Birim Başkanı İlhan Tatlı, “Bir ekmeğin, bir elbisenin bile bir ölümü engelleyebileceği, en küçük yardımın hayati önem taşıdığı şu günlerde, Suriyeli kardeşlerimizin bize olan ihtiyacını bilme hassasiyeti ile çalışıyoruz. Ülkenin çeşitli bölgelerinde ve kamplarında soğuktan ve açlıktan meydana gelen ölümleri göz önüne alarak; gıda, sağlık ve barınma başta olmak üzere yapılan bağışları, kardeşlerimizin dertlerine çare olmanın gayreti içerisinde insani yardıma muhtaç insanlara ulaştırıyoruz”

 

“Beş yıl önce rejimin baskı ve katliamlarıyla başlayan Suriye krizi, iç savaşın da ötesinde artık onlarca ülkenin dahil olduğu büyük bir savaşa dönüşmüş durumda. Savaş nedeniyle 300 bine yakın insan hayatını kaybetti, binlercesi hapse atıldı, 5 milyonu aşkın insan da hayatta kalabilmek için evini terk edip başka ülkelere sığındı. Türkiye, 2 milyonu aşkın Suriyeliyi misafir ederek en fazla mülteci barındıran ülkeler arasında ilk sırada. Binlerce yıllık geçmişiyle farklı kültürlere ev sahipliği yapan Suriye, şimdilerde harabeden farksız. İnsani durumun gittikçe kötüleştiği topraklar büyük bir yıkım yaşıyor”






 

“İHH İnsani Yardım Vakfı olarak, krizin başlangıcından bu yana hem Suriye içerisinde yerinden edilen hem de ülke dışına göçen mültecilerin mağduriyetlerini gidermek için gayret gösteriyoruz. Acil, barınma, giyim, eğitim, sağlık, gıda gibi ihtiyaçların karşılanması için gerçekleştirilen temel yardımların yanı sıra Suriye içerisinde kurulan yetimhane, su kuyusu, fırın, konteyner kent, aşevi, değirmen, hastane gibi kalıcı eserlerle mağdur Suriyeliler üzerindeki savaşın yıkıcı etkisi hafifletilmeye çalışılıyor. Vakfımızın Suriye çalışmaları Reyhanlı, Kilis, Şanlıurfa ve Yayladağı olmak üzere 4 ayrı merkezden yürütülüyor. 643 İHH personeli ve gönüllüsü Suriye çalışmalarında aktif olarak görev yapıyor”

 

“iHH; acil yardım, barınma, sağlık ve eğitim alanlarında çalışmalar yaparken mültecilerin sorunlarına uzun soluklu çözümler üretmek için de kalıcı projeler gerçekleştirmektedir. Özellikle kamplarda prefabrik okullar inşa eden İHH, Suriyeli çocukların eğitim aldığı toplam 59 okula destek olmaktadır. Türkiye içerisindeki mülteci kamplarında toplam yedi prefabrik yetimhane kuran İHH, yetimhane ve okul çalışmalarına ek olarak muhtelif bölgelerde ekmek ve un üretimi yapan fırın ve değirmenler işletmektedir. İHH’nın kurduğu 40 fırın ve 12 değirmen 24 saat hizmet vermektedir. Ayrıca temiz suya erişimin zor olduğu yerlerde 13 su kuyusu açan İHH, kurduğu 19 merkezî mutfakta mülteci ve muhacir Suriyelilere sıcak yemek dağıtımı yapmaktadır”

 

 

“104.211 yetime yardım ulaştırıldı.  İHH’nın Suriye’de bakımını üstlendiği 5 bini aşkın yetim bulunuyor. 5 yetim evi kuruldu. Yeni açılan yetim evlerinde 213 yetim kalıyor.  6.450 kişi geçirdiği travmalardan dolayı psikolojik destek aldı. İHH’nın Suriye’de açtığı 24 okul bulunuyor. İHH’nın Kilis’te yaptığı 1000 adet konteynırde7500 mülteci kalıyor. İHH’nın Halep’te yaptığı 700 adet konteynırde5500 mülteci kalıyor. İHH’nın Halep’in başka bir bölgesinde yaptığı 100 adet konteynırde1000 mülteci kalıyor. İHH’nın İdlip’te yaptığı 10 adet çadır kentte 15833 mülteci kalıyor. İHH’nın Halep Babunur’da  yaptığı 1600 adet çadır kentte 12500 mülteci kalıyor. İHH’nın Halep Babuselam’da  yaptığı 300 adet çadır kentte 23.000 mülteci kalıyor. İnegöl İHH olarak da şimdiye kadar yüzlerce tır gönderdik. Bu günkü tırımızı oluşturan Trabzonlular Derneği, AK Parti Kadın Kolları, Uşakki Mezarcı Mehmet Efendi Derneği ve OSB’deki bazı iş adamlarının katkıları ile gönderiyoruz. Katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun” dedi.

 

Trabzonlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Eyüp Şahin ise “Allah bizlere her zaman veren el olmayı nasip etsin. Orada ki kardeşlerimizin de huzur ve barış içerisinde yaşamalarını Cenab-ı Hak nasip etsin. Bu yardımların toplanmasında katkısı olan hemşerilerimize ve tüm ilçe halkımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

Dualarla bir TIR un Suriye’ye gönderildi.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş