Türkiye’nin terörü bitirecek gücü var

Abkhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Gürcistan Büyükelçisi İrakli Koplatadze ve beraberlerindeki heyet geçtiğimiz gün İnegöl’e gelerek bazı ziyaretlerde bulundu. Kafkas Folklor Derneği’nde açıklamalarda bulunan Abkhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili Vakhtang Kolbaia, Türkiye’deki terör sorununun en kısa sürede çözülmesi temennisinde bulunarak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bu gücü var” dedi.

Yayınlama: 01.10.2015
789
A+
A-

Abkhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan vekili Vakhtang Kolbaia, Gürcistan Büyükelçisi İrakli Koplatadze ve beraberlerindeki heyet, dün AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ile İnegöl’de bir araya gelerek İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği’ni, Kafkasspor Kulübü’nü, Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığını ziyaret ettiler.

 

Orhan-1 İnegöl Köftecisi’nde öğle yemeğini yiyerek ziyaretlere başlayan heyetin ilk adresi İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği oldu. Ziyarette konuşan İnegöl Kafkas Folklor ve Kültür Derneği Başkanı Ömer Faruk Demirtaş, Devlet Başkanı ve beraberindeki heyeti İnegöl’de ağırlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.






 

İLİŞKİLER ÜST DÜZEYDE

İki devlet arasındaki ilişkilerin en üst seviyede olduğunu ve olumlu bir şekilde seyrettiğini belirten AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, “İki ülkenin siyasi, kültürel, sportif ve diğer anlamda ilişkilerin gelişmesine katkı koymaya çalıştık. Güzel dostluklar kurduk. Abhaz Hükümet Başkanı ve Büyük Elçinin Türkiye’nin çeşit illerinde yapacağı ziyaretlerin bir ayağını da İnegöl’de gerçekleştirdiler. İlişkilerin daha da gelişmesine bu tür ziyaretler vesile oluyor. İnegöl, Türkiye’nin küçük bir örneğidir. İnegöl, kardeşlik hukukunun en üst seviyeye çıktığı bir yaşam merkezidir. Birçok Devlet Başkanı şehrimizi ziyaret ediyor. Bu da İnegöl’ün kültürel ve ticari gücünü ortaya koyuyor. Enerji alanının ciddi işbirliğimiz var. Sanayi yatırımlarının Gürcistan’ın çeşitli bölgelerinde yapıldığını görüyoruz. Bu ilişkinin barış içerisinde sürüyor olması, Türkiye’nin kendi coğrafyasında bir barış havzası olmasına da destek sağlıyor. Kısmet olursa 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. Seçim sonrası inşallah bu ilişkileri devam ettireceğiz. Türkiye’nin parlamentolar arası dostluk grubu olarak 130 ülke ile ilişkilerimiz var. Sizleri burada görmek mutlu etti” şeklinde konuştu.

 

“DÜNYAYA ÖRNEK BİR İLİŞKİMİZ VAR”

Gürcistan Büyükelçisi İrakli Koplatadze da, “Türkiye’de benim iki evim var. Bir evim Ankara’da biri de İnegöl’de. Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostluğun simgesi bu tür ziyaretler. Abhaz kardeşlerimiz zaman zaman Türkiye’ye göç etmiştir. Biz bunlarla dostluk kurmak için buradayız. İki ülke arası ilişkilerin dünyaya örnek gösterilmesi mümkündür. Ev sahipliğiniz için çok teşekkür ederim” diye konuştu.

 

SORUNUN BARIŞ YOLUYLA ÇÖZÜLMESİNİ İSTİYORUZ

İnegöl’de olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Abkhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili Vakhtang Kolbaia, “Bu sıcak karşılamalı atmosfer için çok teşekkür ederim. Biz Abhazya Özerk Cumhuriyeti’nin temsilcileriyiz. 3 gündür Türkiye’deyiz. Türkiye Dışişleri Bakanlığına ziyaretlerde bulunduk. Bizim burada olmamız Abhaz halkına samimi olduğumuzun göstergesidir. 1992-1993 yılları arasında Abhazya’da bir savaş gerçekleşti. Senelerce birlikte yaşayan Gürcü ve Abhaz milleti arasında savaş yaşandı. Maalesef bu harptan sonra millet tarafından seçilen hükümet Tiflis’e yerleşmek zorunda kaldılar. Abhazya’dan 300 bin kişi göç etti. Bazıları Tiflis’te bulunuyor. Biz şu anda faaliyetlerimize Tiflis’te devam ediyoruz. Biz Gürcistan hükümetine destek veriyoruz. Abhaz sorununun barış yoluyla çözülmesine yönelik çalışma yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümetine Gürcistan toprakları ve bütünlüğünü desteklediği için minnettarız. Abhazlar çok samimiler, Türkiye’yi çok seviyorlar. Abhazya’da bu sorunun barış yoluyla çözülmesini istiyoruz. Sizler bize bu konuyla alakalı büyük katkılarda bulunabilirsiniz. Seçimlerden sonra bir araya gelip, bu konunun üzerinde çalışalım. Abhazya’da savaştan önce ailelerin yüzde 45’i karışık yani hem Gürcü hem Abhaz ailelerdir. Şu anda bölünmüş bir vaziyetteyiz. Ancak hem Abhazlar hem Gürcüler birlikte yaşamak zorundadırlar” ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE’NİN GÜCÜ VAR

Türkiye’de yaşanan terör olayları ile alakalı soruya da yanıt veren Abkhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili Vakhtang Kolbaia, “İki gün önce Dış İşleri Bakanlığı ziyareti esnasında Türkiye’de son aylarda polis ve askerlerin şehit edilmesinden dolayı başsağlığı diledik. Bu konuyla ilgili biz tecrübeliyiz. Savaşı biz yaşadık. Umarım ki Türkiye’deki terör sorunu en kısa zamanda çözülür. Türkiye Cumhuriyeti’nin bu gücü var” dedi.

 

BARIŞIN SİMGESİ

Konuşmaların ardından Abkhazya Özerk Cumhuriyeti Başkan Vekili Vakhtang Kolbaia, Abhaz kültürüne ait hediyeleri Milletvekil Şahin’e takdim etti. Kılıç hediyesini alan Milletvekili Şahin, barışın simgesi olarak kabul ettiğini bildirdi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş