Ufka Yolculuk’tan Hadis yarışması

Çevre Kültür Derneği Başkanı Sinan Aktaş ve Ufka Yolculuk Kültür yarışmaları ilçe sorumlusu Fatih Arslan düzenledikleri basın toplantısıyla bu yıl yapılacak olan Ufka Yolculuk-4 Hadis yarışması hakkında bilgi verdi.

Yayınlama: 09.12.2015
1.144
A+
A-

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Sinan Aktaş, “Geleneksel hale getirdiğimiz kültür yarışmalarımızın 4.’sü ile karşınızdayız. Yolculuğumuz 4 yıl önce başladı. Tüm Türkiye ye yönelik önce İlmihal, sonra Kuranı Kerim Meali ve geçen yıl ise Son Peygamber(sav) Efendimizin Hayatı’nı konu edinen bilgi yarışmaları tertiplemiştik. Bu yılki yarışma konumuz Hadis yarışması kitabımız ise Riyazüs Salihin. Amacımız en doğru ve en mükemmel bilgileri içeren kitapların heyecan veren bir yarışma formatında okunmasını sağlayarak, tüm toplum kesimlerinin istifadesine sunmaktır. Yüzde yüz gönüllülerle birlikte Türkiye’nin en büyük sivil yarışma organizasyonunu yaparak, bu yolculuğu cennet yolculuğuna çevirdik”

 

KAYBEDENİ OLMAYAN YARIŞMA






“Bu yarışma, kaybedeni olmayan bir yarışmadır. Ödül kazananlar kadar yarışmaya girenler, niyetlenip giremeyenler, sponsor desteği verenler ve organizasyonda görev alanların tümü kazançlıdır. Zira Efendimize giden kervanın yolcusu da yolu da kârdadır”

 

NEDEN HADİS YARIŞMASI ?

“Hadisler, Kur’an’ın açıklayıcısıdır. Hadisler olmadan İslam dinini tam anlamıyla öğrenmek ve yaşamak mümkün değildir. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadisleri, İslam dininde Kur’an’dan sonra gelen ikinci kaynaktır. İslam âlimlerinin ortak görüşüne göre Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in Kur’an’ı açıklama konusunda te’kid (destekleyici), tefsir (yorumlayıcı) ve teşrî (hüküm koyuculuğu) olmak üzere üç temel görevi vardır.  Kur’an’da birçok konuda temel ilkeler belirlenmiş, bunların açıklamaları ise Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) tarafından hadisleriyle yapılmıştır. Kur’an’da namaz kılınması, hac ibadeti ve zekât gibi Allah’ın rızasını kazandıracak temel sorumluluklar emredilmiş, bunların nasıl ve ne şekilde yapılacağı Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadisleriyle ortaya konulmuştur. İslam’ın ve Kur’an’ın doğru bir şekilde anlaşılması için Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in söz ve uygulamaları bilinmelidir. O’nun bütün hayatı müminler için en güzel örnektir: “Andolsun, Allah’ın Resûlünde sizin için; Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çok zikreden kimseler için güzel bir örnek vardır” (Ahzâb 33/21). O’nun örnekliği yaşadığı dönemde bizzat yaşanarak görülüyordu. Bu, vefatından sonra ise ancak hadislerini öğrenmek, anlamak ve yaşamak suretiyle mümkündür. Bu da bize kadar gelen sahih hadisleriyle mümkün olmaktadır. Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in yolu, “gidilecek en güzel yol” şeklinde tanımlanmaktadır: “En güzel söz Allah’ın Kitabı, en güzel yol Muhammed’in (sav) yoludur” (Buhari, Edeb, 70). Kur’an-ı Kerim’le birlikte hadisler, İslam toplumunun bin dört yüz yıldır ayakta duran bünyesinin omurgasını oluşturmaktadır. Bu yüzden Müslümanlar Kur’ân ve hadisi bir bütünün ayrılmaz parçaları olarak görmüşlerdir. Modern dönemde İslam dünyasının karşılaştığı ve yüzleştiği çok ciddi problemlere rağmen Hadis, Müslümanları ayakta tutan en önemli iki birleştirici unsurdan biri olmaya devam etmektedir. İşte biz de bu amaçla Ufka Yolculuk olarak bu yıl 4.sünü düzenleyeceğimiz yarışmanın Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav)’in hadislerini hayatta yaşanılır kılmak ve ihya etmek amacıyla yola çıkmış bulunuyoruz. Yarışma kitabımız da insanlara dünya ve âhiret saadetini kazanma yollarını gösterecek, zahiri ve bâtını edepleri elde etmelerini sağlayacak, iyiyi ve güzeli teşvik, kötüden ve çirkinden uzaklaşmayı temin edecek sahih hadislerden oluşan muhtasar bir kitap olan İmam Nevevi’nin Riyazu’s Salihin eseri olacaktır” dedi.

 

YARIŞMA KATILIM ŞARTLARI VE BAŞVURU

Yarışma hakkında bilgiler veren Aktaş, “1. Kategoriler ve Sorumlu Olunan Konular; Yarışma 6 (altı) farklı kategoride yapılacaktır. A, B, C, D ve E Kategorileri Türkçe dilinde F kategorisi ise İngilizce dilinde yapılacaktır. Kategorilerin detaylı açıklamasını da yapacağız. Yarışmacılar kategorine göre sorumlu oldukları konularını  www.ufkayolculuk.com adresinden öğrenebilirler. A Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak, 14 yaşından küçük olanlar, (01.01.2002 tarihinden sonra doğanlar). Sorumlu Olunan Konular: I. Bölüm (İman, Tevhid, Dua), II. Bölüm (İyilikler ve Hayırlar), III. Bölüm (Adabı Muaşeret). B Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak, 14 yaşından büyük, 19 yaşından küçük olanlar, (1 Ocak 1997 – 31 Aralık 2001 arası doğanlar). Sorumlu Olunan Konular: I. Bölüm (İman, Tevhid, Dua), II. Bölüm (İyilikler ve Hayırlar), III. Bölüm (Adabı Muaşeret), IV. Bölüm (İslami Yükümlülükler ve Faziletler), V. Bölüm (Ahlaki Zaaflar ve Yasaklar). C Kategorisi: 1 Ocak 2016 tarihi esas alınarak, 19 yaşından büyük olanlar, (31.12.1996 tarihi ve bu tarihten önce doğanlar). Sorumlu Olunan Konular: Kitabın Tamamı. D Kategorisi/İhtisas Kategorisi: Resmi veya fahri din görevlileri (imamlar, müezzinler, Kur’an kursu hocaları, vaizler vs.), ilahiyat mezunları, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri bu kategoride yarışacaklardır. Bu meslek dallarında şu anda çalışan, belirli bir süre çalışmış olan veya emekli olanların tamamı için geçerlidir. Ayrıca kendini bu alanda yeterli gören diğer yarışmacılarımızda bu alanda sınava girebilirler. Not: 2 yıllık İlahiyat ön lisans öğrencileri, 2 yıllık İlahiyat ön lisans mezunları, 4 yıllık İlahiyat öğrencileri ve 4 yıllık Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğrencileri bu kategoriye dâhil değildir. Bu kişiler yaşlarına göre uygun kategorilerde yer alacaklardır. Sorumlu Olunan Konular: Kitabın Tamamı. E Kategorisi: Yarışmaya Türkçe dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar bu kategoride yarışacaklardır. Bu kategoride yaş sınırı bulunmamaktadır. Sorumlu Olunan Konular: Kitabın Tamamı. F Kategorisi: Yarışmaya İngilizce dilinde online (internet üzerinden) katılacak olanlar. Bu kategoride yaş sınırı bulunmamaktadır”

 

 

2. YARIŞMA KATILIM BİLGİLERİ

“Yarışmaya katılmak isteyenlerin, www.ufkayolculuk.com adresinde yayınlanmakta olan yarışma başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. (Başvuru formunda alınan bilgiler 3. Şahıslarla paylaşılmayacaktır). Sınava katılım ücretsiz olmakla beraber yarışmacılar kitaplarını öğrenciler okullarından, yetişkinler ise Çevre Kültür Derneği’nden temin edebileceklerdir. Sabit Tel: 713 86 13, Tel1: 0536 322 45 98, Tel2: 0533 659 25 50. Yarışma Sınav Merkezleri, yarışmacılara e-posta ve SMS yolu ile bildirilecektir. Her hâlükârda sınav merkezleri hakkındaki gelişmeleri yarışma sitesinden takip etmek, yarışmacının sorumluluğundadır. Yarışmaya son başvuru tarihi 20 Şubat 2016 Cumartesi günüdür”

 

ÖDÜLLER

“A-b-c-d kategorileri için, birinci olanlara: 2 adet Umre + 2.500,00 TL, ikinci olanlara: 1 adet Umre + 1.500,00 TL, üçüncü olanlara: 1 adet Umre + 500,00 TL, 4. ile 10. derece arasına girenlere :Samsung Galaxy Tab S2 T710 32GB 8.0 Tablet. 18 yaş altında olanlara veya bayanlara tek başlarına umre vizesi Suudi Arabistan Konsolosluğu tarafından verilmemektedir. Bu şekilde ödül kazananalar yanlarında babası, amcası, dayısı, eşi (bayanlar için) veya 18 yaşından büyük erkek kardeşini götürmeleri gerekmektedir. Bu kazanmış oldukları umre ödülünü istedikleri kişiye devir de edebilirler. 2. E ve f kategorisi için, birinciye : Samsung Galaxy Tab S2 T710 32GB 8.0 Tablet, ikinciye : Samsung Galaxy Tab S T800 16GB 10.5 Beyaz Tablet, üçüncüye : Samsung Galaxy Tab S T700 16GB 8.4 Beyaz Tablet”

 

İL ÖDÜLLERİ

“A Kategorisi (14 Yaş Altı) 1.sine: Laptop, A Kategorisi (14 Yaş Altı) 2.sine: Tam Altın, A Kategorisi (14 Yaş Altı) 3.sine: Yarım Altın, A Kategorisi (14 Yaş Altı) 4. ve 10. derece arasına girenlere: Mansiyon, B Kategorisi (14-19 Yaş) 1.sine Laptop, B Kategorisi (14-19 Yaş) 2.sine Tam Altın, B Kategorisi (14-19 Yaş) 3. süne Yarım Altın, B Kategorisi (14-19 Yaş) 4. ve 10. derece arasına girenlere Mansiyon, C Kategorisi (19 Yaş Üstü) 1.sine umre, C Kategorisi (19 Yaş Üstü) 2.sine 2 Tam Altın, C Kategorisi (19 Yaş Üstü) 3. Süne Tam Altın, C Kategorisi (19 Yaş Üstü) 4. ve 10. derece arasına girenlere Mansiyon”

 

İLÇE ÖDÜLLERİ

“Kategori birincilerine: Tam altın, Kategori ikincilerine: Yarım altın, Kategori üçüncülerine: Çeyrek altın ve Mansiyon ödülleri”

 

YARIŞMA TAKVİMİ

“Son kayıt tarihi: 21 Şubat 2016. Sınav yerlerinin açıklanması: 24 Mart 2016. Yarışma sınav tarihi: 3 Nisan 2016 Pazar saat 10:00. Sınav sonuçlarının açıklanması: 22 Nisan 2016” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş