Ülkücülerden aşure ikramı

İnegöl Ülkü Ocakları Üniversite Birimi tarafından Muharrem Ayı dolayısı ile organize edilen programda bin kişilik aşure ikramında bulunuldu.

Yayınlama: 26.10.2015
422
A+
A-

İnegöl Ülkü Ocakları Üniversite Birimi, Muharrem ayı dolayısı ile dün Sani Konukoğlu Camii önünde kurulan stantta bin kişilik aşure ikramında bulundu. Düzenlenen programa; MHP İlçe Başkanı Müfit Besler ve bazı yönetim kurulu üyeleri, İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Yücel Erim ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

 

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ BİR AY






İkramlar esnasında bir konuşma yapan MHP İlçe Başkanı Müfit Besler, “Muharrem ayı biz Müslümanlar için önemli bir ay. Aşure bizim geleneğimizdir. Aşurenin bir özelliği de var, çok malzeme bir araya geldiğinde çok farklı bir tat veriyor. Bu, Türkiye’de her kimlikten, her görüşten insanların bir arada olmasının bir yansımasıdır. Bugün İnegöl Ülkü Ocakları’ndaki gençlerimiz bir aşure programı düzenlediler. Bizler de onların yanında oluyoruz. Yaptıkları için kendilerine teşekkür ederim. Allah yardımcıları olsun” dedi.

 

“KARDEŞLİK BAĞLARIMIZI KUVVETLENDİRİYOR”

İnegöl Ülkü Ocakları Üniversite Birimi Başkanı Osman Baş ise, “Müslüman Türk Milleti olarak Kerbela’nın acısını ve hüznünü hala içimizde yaşıyoruz. Aşure tatlısı ya da yemeğinin ortaya çıkması hakkındaki rivayetlerden biri de Hz. Hüseyin’in Yezit orduları tarafından kuşatılması ve bütün yiyecek-içecek yollarının kapatılması üzerine elde kalan malzemelerle aşure dediğimiz yemeğin yapılmasıdır. Hangi rivayete dayanırsa dayansın günümüze kadar gelen bu geleneğin kardeşlik bağlarını kuvvetlendirdiği muhakkaktır. Bizler de Ülkü Ocakları olarak bu geleneğin yaşatılması ve birlik beraberliğimize katkı sunması amacıyla bugün aşure tatlısı dağıtıyoruz. Allah Muharrem ayında oruç tutanların oruçlarını kabul etsin ve bizlere bir daha Kerbela gibi bir acıyı yaşatmasın. Böyle güzel bir etkinlikte Üniversite teşkilatımızdan yardımlarını esirgemeyen başta İnegöl Ülkü Ocakları Başkanımız Yücel Erim olmak üzere bütün ülküdaşlarımızdan Allah razı olsun. Üniversite teşkilatımı gösterdikleri özveriden dolayı tebrik ediyorum. Katılımlarından dolayı bütün halkımıza teşekkür ediyorum, Allah razı olsun” ifadelerini kullandı.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş