Stoltenberg: “Nato, Bosna Hersekin Üyelik Eylem Planını Aktive Etmeye Hazır”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Bosna Hersek’in Üyelik Eylem Planı (MAP) sürecini başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Yayınlama: 02.02.2017
814
A+
A-

Bosna Hersek’i ziyaret eden Stoltenberg, Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri ile bir araya geldikten sonra basın toplantısı gerçekleştirdi. Stoltenberg, yaklaşık 20 yıldır Balkanlar’da güvenliğin sağlanmasına yardımcı olan NATO’nun, Bosna Hersek ile işbirliğine büyük önem verdiğini ifade etti.

Bosna Hersek’in de hem Balkanlar’da hem de Afganistan’daki NATO misyonuna birçok yoldan destek verdiğini kaydeden Stoltenberg sözlerini şöyle sürdürdü; “Bosna Hersek, NATO üyeliğine aday konumunda bir ülkedir. NATO, tüm taşınmaz askeri mülklerinin devlet tarafından kaydının sağlanması halinde bu ülkenin Üyelik Eylem Planı’nı (MAP) aktive etmeye hazırdır. Bosna Hersek’in, NATO’ya üyelik yolunda gösterdiği kararlılık ve kaydettiği mesafe memnuniyet verici. Lakin sizleri daha da fazlasını yapmaya ve daha cesur reformlara imza atmaya çağırıyorum. Sıkı çalışma ve devamlı gayretlerinizle Bosna Hersek, NATO ve Avrupa Birliği’ne daha da yakın hale gelecektir.”

İVANİÇ: “Askeri mülklerin kayıt süreci yavaş ilerliyor”






Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Mladen İvaniç ise siyasi uzlaşı olmaması nedeniyle taşınmaz askeri mülklerin kayıt sürecinin beklenenden daha yavaş ilerlediğini söyledi. Gazetecilerin Bosna Hersek’te siyasetçiler arasında NATO’ya üyelik konusunda görüş birliği olup olmadığına ilişkin sorusuna karşılık İvaniç, bu konuyu tartışmak için erken olduğunu, NATO nezdinde ülkenin MAP sürecinin dahi henüz başlatılmamış olduğunu söyledi.

(EK-OS)

KAYNAK: NATO



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş