Uluslararası İnsan Hakları Savunucuları Şişlide Buluştu

İSTANBUL (İHA) – İstanbul Şişli’de gerçekleştirilen Uluslararası İnsan Hakları Savunucuları Konferansı ulusal ve uluslararası çalışmalarıyla insan haklarına katkı sağlayan birçok ismin katılımıyla yapıldı. Konferansa ABD tarihinde Temsilciler Meclisi’ne giren ilk başörtülü milletvekili Ilhan Omar da katıldı.

Yayınlama: 04.02.2017
1.115
A+
A-

Şişli Belediyesi ile İngiltere Büyükelçiliğinin işbirliğinde hayata geçirilen “Dezavantajlı Gruplar için İnsan Haklarının Yerelden Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında düzenlenen “Uluslararası İnsan Hakları Savunucuları Konferansı” Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirildi. Konferansa, ABD tarihinde Temsilciler Meclisi’ne giren ilk başörtülü milletvekili olan Ilhan Omar, Danimarka’daki kadın camisinin öncülerinden kadın imam Sherin Khankan, İngiltere Kraliyet Savcılığı’nda görev yapmış olan Nazir Afzal, İzmir’de köy okulunda çocukları taciz eden okul müdürünün tutuklanmasını sağlayan öğretmen Saadet Özkan, Cinsiyetçiliğin Dönüşü kitabının yazarı İngiliz feminist Natasha Walter, LGBTİ bireylere yönelik çalışmalar yürüten Sema Yakar konuşmacı olarak katıldı. Çok sayıda insan hakları savunucusunun ilgiyle takip ettiği konferansta “İnsan hakları savunucusu kimdir?”, “Savunuculuk nerede başlar?” soruları temelinde birçok konu konuşuldu.

Ulusal ve uluslararası alanda insan haklarına sağladıkları katkılarla konferansta yer alan konuşmacılar dünyanın her yerinde cinsiyet, din, dil, ırk ayrımı olmaksızın insan haklarının önemle üzerinde durulması gerekliliğine dikkat çekti.

Konferansta, yerel yönetimlerin, siyasetçilerin, özel şirketlerin ve sivil toplum örgütlerinin toplumsal cinsiyet eşitliğinin uygulanması noktasında yapabilecekleri ve yapılması gerekenler konuşulurken dinleyicilerin soruları da yanıtlandı. “Bir İnsan Neyi Değiştirebilir?” ve “Dönüşüm Yaratan Sosyal Girişimler” başlıklı iki oturumdan oluşan konferansta Amerikan Country klasiklerini Orta Doğu ezgileriyle harmanlayan Suriyeli, Amerikan, Çek, İngiliz, İspanyol ve Türk müzisyenlerden oluşan bir müzik grubu da sahne alarak dinleyicilere keyifli anlar yaşattı.






“Özellikle Suriye mültecilerinin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz”

İnsan haklarının dünyanın her ülkesinde eşit bir şekilde uygulanması gerektiğinin altını çizen Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Korkmaz, “Biz de sosyal demokrat bir belediye olarak dezavantajlı grupların insan haklarının güçlendirmesiyle ilgili mücadele veriyoruz. Bu nedenle her belediyenin kurması gereken eşitlik birimlerini biz bir buçuk yıl önce kurarak öncü olduk. Türkiye’de Gökkuşağı Şehirler Ağına katılmış ilk yerel yönetimimiz. Avrupa Irkçılar Karşıtı Kentler Ağına üyeyiz. Çok kısa süre önce mülteci danışma ve destek merkezini hizmete açarak özellikle Suriye mültecilerinin hayatını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. İşte bu çalışmalar nedeniyle dünyada insan hakları adına çalışan çok önemli isimler Şişli’de buluştular. İşbirliklerinden dolayı İngiltere Büyükelçiliğine teşekkür ediyorum” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş