2 bin kilometrede bakım şart

İnegöl trafiğinde oldukça yoğun olan motosikletler ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan motosiklet tamircisi Mücahit Taştan, ” Her 2 bin kilometrede bir motosikletlerimizi bakıma sokmamız gerekmektedir” dedi

Yayınlama: 31.07.2018
885
A+
A-

Motosikletler kullanımı ile ilgili bilgiler veren motosiklet tamircisi Mücahit Taştan, “Yaklaşık 300 bin nüfusu olan ilçemiz İnegöl’ün trafiğinde motosiklet,bisiklet ve elektrikli bisikletleri sıklıkla görmek mümkündür. İstatistiklere göre İnegöl’de her 4 kişiden 1’inde otomobil vardır. Ancak İnegöl’ün artan trafiği nedeniyle her evde bir motosiklet,bisiklet yada elektrikli bisiklet görmek mümkündür. Bu motosikletlerin kullanımı önemli olduğu kadar, bakımı da önemlidir.   Her 2 bin kilometrede bir motosikletlerimizi bakıma sokmamız gerekmektedir. Bu bakımların periyotları elbette kullanılan yağ durumuna göre değişse de en az 2 bin kilometrede bir motosikletlerimizi bakıma sokmamız gerekir. Aksi halde  bakıma sokulmayan, yağı azalan motosikletlerde çeşitli arızaları görebiliriz” dedi.

 

COĞRAFİ KONUM YOĞUNLUĞU ARTTIRIYOR






İnegöl’de ki motosiklet yoğunluğun nedeninden bahseden Taştan, ” İnegöl bir sanayi şehri. Bu şehirde her gün insanlar sabah erkenden kalkıp işine gidiyor.İnegöl sanayisinde sadece şehir merkezinde oturan vatandaşlarımız değil köylerden ve kırsal bölgelerde oturan vatandaşlarımızda çalışıyor. Hal böyle olunca kırsal bölgede oturan vatandaşlarımız İnegöl’de ki iş yerine gelmek için ulaşım sıkıntısı yaşamamak adına en ucuz maliyetli ulaşım aracı olan motosikletleri tercih ediyor. Diğer bir sebebi ise İnegöl’ün coğrafi konumu ve düz bir zeminde olmasıdır. Diğer şehirlerde ki gibi yokuşu,engebesi olmayan oldukça düz bir alandadır. Bu nedenle motosiklet kullanımı da oldukça rahattır.İnegöl’de motosikletlerin yoğun olması trafiği de rahatlatmaktadır” diye konuştu.

 

KASKSIZ YOLA ÇIKMAYIN

Taştan konuşmasını şöyle sürdürdü, “Motosikletlerin olumlu bir yanı da otomobillere göre çevreye daha az zarar vermesidir.Motosiklet kullanımı artıp, otomobil kullanım oranı düştükçe çevre kirliliği de azalmaktadır. Son olarak şunu ifade etmeliyim ki motosiklet kullanan sürücülerimiz yola çıkmadan önce, kısa veya uzun mesafe ayırt etmeden kask,eldiven,dizlik ve çeşitli koruyucu aparatları takmalıdırlar. Bunları takmadan yola çıkan sürücülerimizin kaza yapması halinde yaralanma ihtimali çok yüksektir. Bu nedenle tüm sürücülere koruyucu ekipman noktasında uyarımı bildirmek istiyorum.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş