2. EL PİYASASI DÜŞÜYOR

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Başkanı Serhat Edecan, 2.el otomobil piyasasında fiyatların düşüşe geçtiğini belirterek, daha önce artan fiyat artışlarını sanal yükseliş olarak değerlendirdi.

Yayınlama: 24.07.2020
3.084
A+
A-

İnegöl Oto Galericiler Sitesi Başkanı Serhat Edecan, “Fiyatlar ile ilgili suni bir şişme var. Şuanda piyasalarda yavaşlama var. Bayramdan sonra işler daha da düşecek. İnternete bakarak araç alması insanların sağlıklı bir olay değil. Fiyatlarda yavaş yavaş düşüşe geçmeye başladı. Türkiye’de arabaya ihtiyacı olanların yüzde 80’i araç aldı. Ülkeye sıfır araçlar girmeye başladı. Mantıklı fiyatlar ile Türkiye’ye geldiğinde ikinci el fiyatı düşer” dedi.

 

Alıcıları uyaran Edecan, “Alıcıları buradan uyarıyorum; herkes 5-10 bin lira fark yazıyor aradaki fark büyüyor. Satıcılar içinde alıcılar içinde söylüyorum internete bakarak fiyat belirlemeyin. İstersen 10 bin yaz, ister 100 bin TL yaz senin elinde. Biz bu durumu sağlıklı bulmuyoruz. Reel bir yükseliş değil, bu sanal bir yükseliş. 1-2 ay içinde fiyatların ciddi manada geriye çekileceğinden eminiz” diye konuştu.






 

Edecan konuşmasını şöyle sürdürdü, “İnternet dolandırıcılarına alıcılar dikkat etsin. İnternette bazı yatırımcılar kendi kafalarına göre, başka iş yapıp, fiyatları şişirip yazıyor. Bunların hepsi ticaret üçkâğıtçılığı. Bunlara itibar etmesin alıcılarımız. Adam bu sefer zannediyor ki benim arabamda bu fiyatta piyasa bu şekilde yükseliyor. Yarın alacağın arabayı bu şekilde alamıyorsun. Galericileri takip etmelerini öneririm. İşlerinin arkasında duruyor esnaf. Şuanda galeriler yüzde yüz artmış durumda. Günlük ciddi satışlarımız vardı ama şuanda durgunluk söz konusu. Eski hızlılık şuan yok. Piyasalarda ki tansiyon düşüyor. 1 ay sonra piyasa tamamen oturmaya başlar”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş