20 yıldır oyuncak uçak yaparak çocukları sevindiriyor

İnegöl’e bağlı kırsal Çitli Mahallesi’nde ikamet eden Refik Uçak (77), 20 yıldır kuru kavaktan yaptığı oyuncak uçaklarla çocukları mutlu ediyor.

Yayınlama: 02.07.2020
1.743
A+
A-

İnegöl’e bağlı kırsal Çitli Mahallesi’nde 2000 yılında kuru kavaktan oyuncak uçaklar yapan 77 yaşındaki Refik Uçak, ürettiği oyuncakları hem mahalle halkına hem de farklı şehirlere ücretsiz olarak gönderiyor.

 

Kuru kavağı işlemden geçirdikten sonra uçak yaptığını belirten Refik Uçak (77), şu ifadeleri kullandı:






 

“Kuru kavaktan yapıyorum. Burada oturup keserle bu hale getiriyorum. Sonra baya alıyorum ve boyuyorum. Bayrak da yapıp ismimi yazıyorum bu hale getiriyorum. Çocuklara veriyorum. Geliyorlar bayramda, uçaklara bakıyorlar bende, ‘Al sana uçak’ diyorum veriyorum. Şehirlere de veriyorum. Domaniç, Eskişehir, Isparta, Muş gibi şehirlere de verdim”

 

Çitli Kırsal Mahallesi’nin hemen hemen tüm balkonlarında uçaklarının bulunduğunu da belirten 77 yaşındaki Refik Uçak, “Bulunsun dedim her yerde” ifadelerini kullandı.

 

Uçak, çocuklara uçakları hediye edince çok mutlu olduklarını ifade ederek, “Ben bunları yapıp ücretsiz çocuklara veriyorum. Büyüklere de veriyorum. Büyükler gönül bırakıyor” dedi.

 

Çitli Mahallesi sakinlerinden Mehmet Öztürk (37) ise, 77 yaşındaki Refik Uçak’ın yaptığı uçakları bir çok evin balkonunda görmenin mümkün olduğunu söyleyerek, “ Refik Uçak dayımız 20 yılı aşkındır bu işi yapıyor. Bu işi yaparken de önceliği her zaman çocuklar oluyor. Çocukların mutlu olması, neşelenmesi, huzur bulması için bu gibi oyuncakları yaparak veriyor. Onlarda sokaklarda uçuruyorlar ya da evlerinin balkonlarına asıyorlar. Rüzgâr geldiğinde pervanelerin dönmesi ile mutlu oluyorlar. Yıllardan beri bu işi yaptığı için de özellikle Çitli Mahallesi olarak birçok sokağımızda birçok evimizde zaten var. Türkiye’nin birçok yerine göndermişliği, vermişliği var. Kendisi hiçbir şekilde bedel almıyor” dedi.

 

Oyuncak uçaklarla güzel vakit geçirdiklerini belirten Kerem Işık (12) ise, şu ifadeleri kullandı:

 

“Çok güzel yapıyor. 20 yıldır yapıyormuş. Ben bilmiyordum. Çok seviniyoruz, mutlu oluyoruz bu uçaklar sayesinde”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş