Kuaförlere ücretsiz eğitim

Ülke genelinde özellikle kuaförlük eğitimi veren bazı akademilerin yüksek fiyatlarının ardından BURCUT olarak Bursa’da faaliyet göstermeye başlayan Bursa Saç Kesim Teknik Akademisi, İnegöllü erkek kuaförlere yönelik ücretsiz eğitimlerin startını verdi.

Yayınlama: 07.03.2018
575
A+
A-

Geçtiğimiz gün esnaf odaları idari binasında bulunan toplantı salonunda eğitimler verilirken, eğitimlere çok sayıda kuaför ve kuaför adayı katıldı.

 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Berberler Kuaför Odası Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Berberler Kuaförler Odası Başkanı Mustafa Ocak, “Biz Türkiye incelediğimizde eğitimlerle alakalı, değişik akademilerin kurulduğunu ve çok ciddi paralar talep edildiğini üyelerimizden gördük. Biz bu sıkıntıyı aşabilmek için kendi içimizdeki başarılı olan meslektaşlarımıza, mesleki anlamda bir kaç takviye yaparak eğitimci pozisyonuna getirdik. Sadece Bursa’da veya İnegöl’de değil, Türkiye’nin bizden talep ettiklerinde, bütün noktalarına ücretsiz olarak eğitime gidiyoruz. Ücretsiz olarak saç kesim eğitimleri, düzleştirme, renklendirme, açılı kesimler, değişik çıkan trend modellerin teknikleri ile ilgili, iş yerinde kazançlarını arttırabilmeleri için zayıf noktalarını ve güçlü noktalarını gözden geçirerek eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerin en güzel ve en önemli tarafı tamamen sosyalleşme adına, insanlara hizmet edebilme adına maddiyatı düşünmeden yapılış olması. Yani biz bugün buraya ücret almadan meslektaşlarımıza katkıda bulunmak için geldik” dedi.






 

BURTCUT

BURCUT olarak ücretsiz eğitim verdiğini belirten Ocak, “Eğitimleri BURCUT olarak, açılımı da Bursa Saç Kesim Teknik Akademisi olarak yapıyoruz. Bu akademiyi 2017 yılının ocak ayında kurduk. Bu zaman kadarda ülkemiz genelinde ve Bursa genelinde 600 meslektaşımıza ücretsiz eğitim verdik. Bugün de Erhan Güven Başkanımızın bizi daveti ile buraya geldik. Burada ciddi bir katılım var. Meslektaşlarımız yeniliğe açık olduğu için Erhan başkanımız meslektaşlarımızın uzak yerlerde gidip, özel akademilere para harcattırmadan ayağa hizmet anlamında çalışmaları var. Kendisini de tebrik ediyorum. Bizlerde buraya gelip bu anlamda katkı sağlamak için eğitimler veriyoruz. Bu eğitimlerde devam edecek” şeklinde konuştu.

 

ERKEK KUAFÖRLER BAYAN KUAFÖRLERE YETİŞTİ

“Bundan 15-20 yıl öncesine döndüğümüzde, bayan kuaförler erkek kuaförlere göre biraz daha öndeydiler” ifadeleri ile konuşmalarını sürdüren Ocak, “Yani saçlardaki renklerle ilgili olsun, kullanılan ürünlerle ilgili olsun bayanlar biraz daha öndeydi. Fakat biz meslektaşlarımıza saçın cinsiyetinin olmayacağını, uzun veya kısa saç olmayacağını, bakımlı ve bakımsız saç olacağının düşüncesini aşıladık ki bu tuttu. Tabi erkeklerde bakımlılık duygusu saçından başlıyor. Dolaysıyla bu işin saç ile beraber bir bütün olduğunu meslektaşlarımıza inandırdığımız için meslektaşlarımız da 15 yıl önce klasik berber olmaktan çıktılar. Yani şu anda meslektaşlarımız ciddi anlamda para harcayarak kendilerini yeniliyorlar. Bizde meslektaşlarımıza ufak dokunuşlarla, eksik noktaları tamamlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

ÇIRAK SAYILARI ARTIYOR

Çırak sıkıntısının yaşandığını ama son yıllarda çırak sayılarında artma tespit ettiklerini belirten Ocak, “Biliyorsunuz çırak sıkıntısı, 8 yıllık eğitimin zorunlu hale gelmesi ile biraz düşmeye başladı. Arkasından 4+4+4 Sistemi başladıktan sonra Lise zorunluluğu da başlayınca, çırak konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşanmaya başladı.  Çırak sıkıntısının yaşanması demek, berber dükkanlarında çırak olmayışı anlamına geliyor. Şimdi Bakanlığın bu konuda çok güzel teşvikleri var. Yani yanımızda çalıştırdığımız çocukların bugün eğer sadece lise mezunu olmayı düşünen çocuğumuzun, yeni sistemde alacağı kredi eğitimi ile lise diplomasını dışarıdan alma olanağı sağladı. Dolayısıyla şu son 1 yıldır çırak sayımızda artmalar başladı ve mesleki eğitimde lise değim ama yarı lise olarak gözlemlendiği için ve devletin yanımızda çalıştırdığımız çırakların asgari ücretin 3’te birini parasının yarısını da bizlere tekrar iade ettiği için bu süreçten sonra yavaş yavaş ırakların çoğaldığını görmeye başladık. Yani geçen yıl ki gibi değil. Öğrencilerde çoğalma başlamaya başladı” dedi.

 

HİZMET AYAĞA GELDİ

İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erhan Güven ise, “Ben öncelikle dün startını vermiş olduğumuz eğitim seferberliği programlarımıza iştirak eden Bursa Başkanımız ve Federasyon Başkan Vekilimize teşekkür ediyorum. Murat Ocak kardeşimiz bugün eğitmenleri ile erkek kuaförlerimize eğitim veriyorlar. Ben kendilerine hizmet ayağımıza kadar getirdiklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz Bursa Berberler Odası ile beraber, Federasyon’da çalışmalarımızı birlik ve beraberlik içerisinde götürüyoruz. Bizim amacımız yetişen gençliğimizin, meslektaşlarımızın bilgili, becerili, eğitimli olması” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş