22 YILLIK DOSTLUK

Tarihimizde kara leke olarak adlandırılan 28 Şubat olaylarının ardından İmam Hatip okullarına karşı ciddi yaptırımlar uygulanmıştı. 28 Şubat kararının ardından, o denemin İnegöl İmam Hatip Ortaokulu son mezunları, bir araya gelerek eski günleri yad etti.

Yayınlama: 31.10.2017
587
A+
A-

28 Şubat kararının ardından, o denemin İnegöl İmam Hatip Ortaokulu son mezunları, bir araya gelerek 22 yıllık dostluklarını pekiştirdi.

 

EN BÜYÜK DARBE İMAM HATİPLERE VURULDU






22 Yıllık dostluk ve 28 Şubat olayları ile ilgili arkadaşları adına bir açıklama yapan Sinan Döngel, “28 Şubat sürecinde milyonlarca insan orantısız güç kullanımına, psikolojik harbe ve tacizlere maruz bırakıldı. 28 Şubat‘ta en büyük darbe, katsayı ve başörtüsü gibi engellere maruz kalan, ortaokulları kapatılan imam hatiplere vuruldu. Bizlerde o dönemi yaşadık ve gördük” dedi.

 

GENÇLER O DÖNEMİ İYİ ANALİZ ETMELİ

O dönemden bu güne kadar İmam Hatip Ortaokulu’nda okuyan arkadaşlar olarak toplandıklarını ve eski günleri yad ettiklerini belirten Döngel, şu ifadeleri kullandı: “O zor zamanları yaşamış bir grup olarak bu gün bir aradayız. Bizler çok zahmet çektik. Çok şükür ki şimdiki okullarımız böyle zorluklarla karşılaşmıyor. Kimsenin başörtüsüne karışılmıyor. Şimdiki gençlerimizin özellikle eski yılları araştırması ve okuması gerekiyor. Büyük ağabeylerinin, ablalarının o dönemde sapkın ve din düşmanlığı yapan mercilerce nasıl zalimce tavır gördüğünü iyi öğrenmeli ve önüne öyle bakmalı. Bizlerde arkadaş grubumuz olarak o günleri toplanarak yad ettik. Eskiden yapılan zulümleri ve bu zulümlerin yanında birlikte geçirdiğimiz güzel anıları paylaştık. Rabbim bir daha o günleri göstermesin” 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş