30 Bin TL hibe aldı, Ürettiği mantarları pazarda satmaya başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi projesinden 30 bin lira hibe alarak evinin yanında istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan genç girişimci, ürettiği mantarları kendi Pazar tezgahında satmaya başladı.

Yayınlama: 19.12.2017
688
A+
A-

Eşi İbrahim Acar ile birlikte semt pazarında meyve satan Fatma Acar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Çiftçi projesi ile kendi işinin patronu oldu. Evlerinin bahçesinde bulunan 100 metrekarelik boş arsada ek gelir amacıyla araştırma yapan Fatma Acar, istiridye mantarı yetiştirmeye karar verdi. Bakanlığın Genç Çiftçi projesine başvuruda bulunan Acar’a, hibe desteği çıktı. Yaklaşık 45 bin lira maliyeti bulunan projeyle ilgili Genç Çiftçi desteklemelerinden 30 lira hibe alarak istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan Acar, ilk ürününü alarak semt pazarında sattı.

 

GENÇ ÇİFTÇİ DESTEKLEMELERİ DEVAM EDECEK






Projeyle ilgili incelemeler yapmak üzere Acar ailesini ziyaret eden Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Ekren, “Genç çiftçi desteklemesi kapsamında ilçemizde uygulanan projelerden birinin yanındayız. Edebey Mahallemizde 2017 yılı içerisinde, genç çiftçi desteklemeleri kapsamında müracaat eden Fatma Acar adına mantarcılık ile ilgili bir proje uygulandı. Arkadaşlar hibe almayı hak kazandılar. Projelerini gerçekleştirdiler ve tamamladılar. Hibe ödemesi bakanlıktan talep edilmiş ve gerçekleştirilmiştir. Arkadaşlarımız 1 ay önceden üretimi başlattılar. Hali hazırda mantar yetiştiriciliğine ikinci flaş olarak tabir ettiğimiz dönemdeler. Hanım efendinin eşi pazarcı olduğu için üretmiş olduğu mantarları halk pazarında satışa sunuyorlar. Standartlar içerisinde güzel bir gelir elde etmiş bulunmaktadır. Bu tarz projelerin faydalı olabileceğini düşünüyorduk. Bu yıl içerisinde 3 kişiye mantar yetiştiriciliği ile ilgili proje uyguladık. Arkadaşlarımıza hayırlı, uğur olsun. Program gereği 2018 yılı içerisinde genç çiftçi desteklemelerimiz gerçekleştireceğiz. Aynı tarihlerde yönetmelik yayınladığında çağrıya çıkacağız” dedi.

 

2 TON ÜRETTİK

Eşi Fatma Acar ile birlikte öncelikle ek gelir amacıyla bu işe başladıklarını belirten İbrahim Acar ise, “Pazarda eşimle birlikte meyve satıyorduk. Ekstra bir gelir olarak, bu işi düşündük. Evimizin yanında 100 metrekare bir arsa var. Ne yapabiliriz diye düşününce, mantar işi aklımıza geldi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi projesine başvurduk. Başvurumuz onaylandı ve hibe destek aldık. Şuanda bu işi yapıyoruz, üretiyoruz ve pazarda satıyoruz. Eskiden pazarda meyve satıyorduk. Şuanda meyveyi bıraktık ve tamamen mantara yöneldik. İlk flaşta 2 ton civarında bir ürün aldık. Kendimiz pazar esnafı olduğumuz için pazarlama ve satış konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Haftanın 3 günü semt pazarlarında ürettiğimiz ürünleri satışa sunuyoruz. Çok şükür beklentilerimiz karşılandı. Vatandaşın ilgisi var. Lezzet olarak güzel bir mantar ve çeşit olarak da çok” şeklinde konuştu.

 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş