50 KİŞİNİN İSTİHDAMI SAĞLANDI

İnegöl Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İnegöl Hizmet Merkezi tarafından yapılan protokol kapsamında, Toplum Yararına Çalışma Programı Geçici İşçi İstihdam Projesi ile temizlik işlerinde 50 personel görevlendirildi.

Yayınlama: 20.04.2017
723
A+
A-

İşlerine başlayan personelleri ziyaret eden Adil Kansu, ziyaret sırasında açıklamalarda bulundu.

 

TAMAMINI DEVLET KARŞILIYOR






6 Aylık süre ile 50 kişinin istihdamının sağlandığını belirten Kansu, “Bugün yine sahadayız. Farklı bir çalışmayı sizlere tanıtmak istiyoruz. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın projesi çerçevesinde belediyemiz İŞKUR ile bir protokol imzaladı. Bu protokol kapsamında 6 aylık süre için 24 Mart 2017 tarihinde başlayan 50 kişinin istihdamı söz konusu. Bunların maaşları ve SSK primleri tamamen devletimiz tarafından karşılanmaktadır. Bizler de kendilerini İnegöl’ümüzün her alanında kırsalda ve merkezde çalıştırarak çevre temizliği, yeşil alanların bakımı, yolların ve ara sokakların süpürülmesi, kötü görüntülerinden arındırılması için çalıştırıyoruz” dedi.

50 PERSONEL, 12’Sİ BAYAN

Kansu, “Toplamda 50 personelimiz bu şekilde iş başı yaptı. Bunlardan 12’si bayan. Bayanların bir kısmı Huzur Evi ve kamu binalarının temizliğinde çalışmakta… 3 tanesi beldelerden mahalleye dönüşen Cerrah, Tahtaköprü ve Kurşunlu’da 8 tanesi de nüfus yoğunluğu yüksek olan kırsal mahallelerimizde çalışmakta. Oralarda kırsal mahallelerimizin meydanlarında, WC’lerinde ve cami bahçelerinde gerekli temizlik çalışmalarını yapıyorlar. İnşallah 6 aylığına burada istihdam edilecekler ve İnegöl’ümüzün daha nezih, temiz bir ilçe olması adına gayret sarf edecekler. İnşallah şehrimiz pırıl pırıl olur” ifadelerini kullandı. 

VİCDANSIZLAR!
Kansu, dere kenarına çöp ve moloz atanları sert bir dille eleştirerek, “İlçe halkımızın da bu konuda özveri göstermesini istiyoruz. Halen zamansız çöplerin çıkarıldığını tespit ediyoruz. Çöp günlerine riayet edilmiyor. Dere kenarları, yeşil alanlara şuanda hafriyat atıkları ve molozların döküldüğünü görüyoruz. Bu tablo bizleri üzüyor. Lütfen, İnegöl hepimizin. Derelerin temiz olması lazım. Yeşil alanların temiz olması lazım. Ben o vicdansızların dere kenarlarına nasıl moloz döktüklerine hayret ediyorum ve onları kınıyorum. Evlerine nasıl vicdanlı bir şekilde gittiklerini anlayamıyorum. Bu konuda uygulanan cezai müeyyideler var. Ağır yaptırımlar var. Acımasız olacağız ve onları yakın takibe alacağız” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş