Ahıska Türk’ü çalıştırdığı için ceza yiyen işletme sahibi Cumhurbaşkanına seslendi

İlçemizde faaliyet gösteren bir yatak ve baza imalathanesinde Ahıska Türk’ü 7 kişinin çalışmasından ötürü işyeri sahibi Nazım Çiftçi’ye 78 bin TL ceza kesilmişti. Çiftçi, durumu Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne bildirdiğini söyledi.

Yayınlama: 17.10.2018
1.213
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Çiftçi, “Ahıska Türk’ü 7 kardeşimizi çalıştırdığımız için 50 bin TL, yine aynı konudan dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da 28 bin TL para cezası kesildi. Bu konudan dolayı sizlerin desteğini ve yardımını bekliyoruz” dedi.

 

Yenice Islah OSB’de faaliyet gösteren bir mobilya fabrikasında  Ahıska Türk’ü vatandaşların çalışması nedeniyle işletme sahibi Nazım Çiftçi’ye toplam 78 bin TL para cezası kesildi.






 

Konu ile ilgili Anadolu Ajansı’na (AA) açıklamalarda bulunan iş yeri sahibi Nazım Çiftçi, “Yaklaşık 20 yıldır İnegöl Sanayi’sinde bu işin içerisindeyim. Yıllardır mobilya üretiyoruz,ihracat yapıyoruz. 26 Avrupa ülkesi ile birlikte, yılda 1 milyon TL ihracat yapıyorum. Türkiye’ye belli bir dönem yerleşen ve İnegöl’de de nüfusları oldukça yüksek olan Ahıska Türk’ü kardeşlerimizden 7 kişi işyerimde çalışıyor. Bu kardeşlerimizin şuanda Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı yok. Ancak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapılan çalışmalar neticesinde bu konu işleme alındı. Önümüzde ki günlerde bu durum düzeltilecek. Ancak işyerimiz geçtiğimiz gün üzücü bir hadise ile karşı karşıya kaldı. Bursa Çalışma ve İş Kurumu’ndan gelen yetkililer çalıştırdığımız 7 Ahıska Türk’ü vatandaşın sigortası olmaması nedeniyle iş yerimize toplam 78 bin TL idari para cezası kesti. Bu kardeşlerimizin bugün vatandaşlığı olsa, onlara bugün sigortasını yapmaktan asla geri adım atmayız. Daha öncede işyerimizde çalışan ve bir süre sonra vatandaşlık alan 4 arkadaşımızın sigortasını, vatandaşlık aldığı gün başlattık. Bizler bu konudan dolayı mağduruz. Bu konu ivedi olarak düzeltilmeli, en azından vatandaşlık meselesi hallolmasa bile bu kardeşlerimize sigorta yapabilmemiz için bir düzenleme yapılmalı, aksi halde sanayicimiz başta olmak üzere, Ahıska Türk’ü kardeşlerimizin canı yanmaktadır” dedi.

 

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne konuyu ilettiğini Belirten Çiftçi, Ben bu üzücü hadiseyi yaşadıktan hemen sonra konuyu Cumhurbaşkanlığı iletişim Merkezine bildirdim ve sizlerin aracılığı ile de hem sayın Cumhurbaşkanımıza, hem de devletimizin yetkilerine seslenmek istiyorum; ‘Sayın Cumhurbaşkanım ben Bursa’nın İnegöl İlçesi’nde 2011 yılında küçük bir iş yeri açarak başladığım ticaret hayatımda hep sizin desteklerinizle bize vermiş olduğunuz cesaretle şuan 1 milyon dolar ihracat yapan bir firma haline geldik. Sizin yolunuzda devam etmeye kararlıyız. Maalesef ülkemizin şuan içinde bulunduğu durumlar malum. Bizde firmamız elimizden geldiği kadar bu sıkıntılarla mücadele etmeye, işsizliğin azalması için elemanlarımızı işten çıkarmamaya, hatta eleman alarak istihdam sağlamaya çalışıyoruz.
Daha çok ihracat yapmak için elimizden geldiği kadar mücadele etmeye kararlılıkla ve cesaretle devam etmek için el birliği ile çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım, firmamızda Ahıska Türk’ü kökenli çalışanlarımız var. Çalışanlarımız vatandaşlık başvurularını yapmış olup, bazı çalışanların vatandaşlık hakkı almalarını sağladık. Bazı çalışanların ise vatandaşlık başvuru süreci devam etmektedir. Ancak geçtiğimiz Perşembe günü Bursa Çalışma ve İş İl Kurumu tarafından firmamıza Ahıska Türk’ü 7 kardeşimizi çalıştırdığımız için 50 bin TL, yine aynı konudan dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da 28 bin TL para cezası kesildi. Bu konudan dolayı sizlerin desteğini ve yardımını bekliyoruz. Maaşlar ve genel giderlerin yanı sıra bu tür cezalar bizler için ciddi bir külfet” şeklinde konuştu.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş