“ALGI YÖNETİLMEYE ÇALIŞILIYOR”

Son günlerde özellikle muhalefet partilerinin Bursa’nın bazı ilçelerinden İnegöl’e getirilerek enerjiye dönüştürülecek olan çöplerle ilgili yaptığı açıklamalar sonrasında, Belediye Başkanı Alper Taban’dan sert tepki geldi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “Algı yönetilmeye çalışılıyor” dedi.

Yayınlama: 08.06.2020
760
A+
A-

Bursa’nın bazı ilçelerinden İnegöl’e getirilerek enerjiye dönüştürülecek olan çöplerle ilgili geçtiğimiz hafta Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıklamalarda bulunmuş, algı yapılarak büyük hizmete ket vurulmak istendiğini ifade etmişti.

 

İnegöl’de büyüdüğünü ve 13 yıl İnegöl’e hizmet etmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Aktaş, İnegöl’e zarar vermesinin mümkün olmayacağını ama algı operasyonları ile vatandaşların kafalarının karıştırılmak istendiğini belirtmişti.






 

Aktaş’ın yapmış olduğu açık konuşmanın ardından İnegöl’deki bazı muhalefet partileri, İnegöl’e çöplerin yığılacağına dair açıklamalar yapınca, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban’dan sert tepki geldi.

 

ALGI YÖNETİLMEYE ÇALIŞILDIĞINI DÜŞÜNÜYORUM

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Taban, “Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ile beraber burada geçtiğimiz Cuma günü belirli yatırımların açılışını yaptık. Çok net bir şekilde başkanımız bu ifadeleri paylaştı. Burada açıkçası bir algı yönetilmeye çalışıldığını düşünüyorum. Herkesin bakış açısının farklı olabilir lakin İnegöl’de yeni bir çöp alanı açılmıyor. 2003 yılında şuandaki depolama alanının ÇED raporları çıkmış. Bunları tek tek gösterebilirim. 2011 Yılında düzenli toplamaya geçmişiz ve 2040 yılına kadar çöpler bu alanda toplanmaya devam edecek. Bunların hiç birinde bir değişiklik yok. Yeni bir alanı alıp da, yeni bir çöp alanı oldu denilen bir şey yok. Ya da çöpler getirilip şehrin merkezine dökülecek diye bir şey yok. Konunun aslında bu şehre şu anlamda faydası var; biz eskiden gelen tüm çöpleri karma halinde, yani içindeki zararlıyı da yararlıyı da hepsini birden toprağın altına alıyorduk. Ama şimdi mevcuttan bir iki adım ileriye gidiliyor. Daha düzenli bir entegre sisteme geçiliyor. Yani bu ne demek; çöpler önce tesisin içerisine girip ayrıştırılacak. Ayrıştırmadan sonra bir enerji üretimi gerçekleşecek. Beraberinde tarımda kullanılan gübre çıktısı elde edilecek. Geriye kalan miktar toprağın altına gömülecek. Yani şuandaki gömülenin daha azı ve doğru gömüler yapılacak” dedi.

 

GELİRLER İNEGÖL’E AKTARILACAK

Entegre tesis ile birlikte İnegöl’ün kazanımlarına değinen Başkan Taban, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

 

“Ayrıca İnegöl’e faydası şudur bunun; birincisi vahşi depolamadan daha iyi bir seviyeye geçmişiz 2011’den itibaren, bu daha iyi bir seviyeye geçiş demektir. Elde edilen gelirden de Büyükşehir’e pay gidecek, dolayısıyla bu payların hepsi İnegöl’e gelecek. O tesis buradaysa, oranın geliri bu şehre harcanacak. Sonuç itibari ile ayrı bir ilave isteğimiz oldu. Transfer merkezimizden 7-8 tır ile taşımış olduğumuz bu atıkların da Büyükşehir Belediyesi tarafından ayrıca taşınmasını istedik. Bu da bizim kurumumuza fayda oldu. Başkan bey bunu da biz yapalım dedi. Buda benim kurumum adına aylık 40-50 bin liralık bir fayda sağlar. Yıllık da 600 bin liralık getiri sağlar. Bunu da bu işin içine katmış olduk”

 

BUGÜN ÇÖP DEDİĞİMİZ KONUYA, GELİŞEN ÜLKELER DEĞER OLARAK BAKIYOR

Taban konuşmasının sonunda şu ifadeleri kullandı: “Çöpler hiçbir şekilde şehrin içine girmeyecek. Tamamen Turanköy mevkiinde, Yeniyörük depolama sahasına götürülecek. Ne köy görecek ne şehir görecek ne Yenişehir görecek. Yani böyle de bir formülasyon var. Burada herkesin gönlü rahat olsun. Kaygıların olmasını doğal kabul ediyorum. Ancak bu anlatıldıktan sonra, sağlıklı bir değerlendirmeye de ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Siyasi partilerimiz bu şekilde bunu gündem yapmak isteyebilirler ancak bana göre gelecekte mahcubiyet yaşayabilirler. Çünkü bugün çöp dediğimiz konuya, gelişen ülkeler değer olarak bakıyor. Bugün bundan dolayı üzüntü duyulacak bir şey yok”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK 



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş