ANKARA’DA 132 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

İran’dan ülkemize gelen Türk vatandaşlarını taşıyan uçaktaki 132 kişinin karantinaya alınması üzerine Sağlık Bakanlığından bir açıklama yapıldı.

Yayınlama: 25.02.2020
1.665
A+
A-

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı, “Bilindiği üzere, 23 Şubat’tan itibaren, komşumuz İran’la kara, demir ve havayolu geçişleri durdurulmuştur. Kara sınırlarımız karşılıklı olarak kapalıdır ancak havayoluyla ülkemizden İran’a dönmek isteyen İran vatandaşlar için dönüşler devam etmektedir.

                                                               

İran’dan ülkemize dönmek isteyen Türk vatandaşları için ise özel bir sefer düzenlenmiştir. İran’dan bu seferle ülkemize gelen Türk vatandaşlar 14 gün süreyle gözlem altında tutulacaktır.






 

Bu çerçevede THY’ye ait TK879 sefer sayılı Tahran uçağının Ankara’ya inişi planlanmıştır. Uçakta bulunan 132 Türk yolcu ve mürettebat ilk kontrolleri ve karantina süreçleri için daha önce boşaltılması ve karantina hastanesi olarak hazırlanmış olan Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesi’ne nakledilecektir.

 

Yolcuların detaylı sağlık kontrolleri yapıldıktan sonra numuneleri alınarak Ulusal Viroloji Laboratuvarımızda tahlilleri tamamlanacaktır.

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş