AZİZ MİLLETİMİZ, ASİL DURUŞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

Bursa AK Parti Milletvekili Efkan Ala, 15 Temmuz darbe girişimi hakkında açıklamalarda bulunarak, “Aziz milletimiz, asil duruşunu tüm dünyaya gösterdi. Allah milletimizden razı olsun. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler dilerim” dedi.

Yayınlama: 17.07.2017
678
A+
A-

 

15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları anlatan Efkan Ala, “O gece Erzurum’dan akşam uçağı ile Ankara’ya geliyordum, Esenboğa Havalimanına indiğimizde telefonumu açtım o sırada yakın korumam yanıma gelerek darbe oluyor dedi. Yakın korumamın darbe oluyor demesinden kısa süre sonra MİT Müsteşarı Hakan Fidan aradı ve Sayın bakanım darbe oluyor, bizi bombalıyorlar dedi. Daha sonra  havaalanına geçtiğimizde yaverim, Efendim havaalanına doğru tanklar geliyor dedi. O an Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızı aradım ve ulaşamadım. Havaalanından emniyete geçtim. Emniyet birimlerine, kesinlikle ciddi bir mücadele verileceğini, emniyetin hemen sahada olması gerektiği talimatını net ve kararlı cümlelerle söyledim. Sonrada televizyona bağlandık. Vatandaşımızın desteğine ihtiyacımız vardı. Cumhurbaşkanımızın televizyon konuşmasından sonra televizyona hemen ben bağlandım. Bunun bir paralel çetenin darbe teşebbüsü olduğunu ve halkımızın havaalanlarına ve sokaklara inmesini istirham ettim” dedi.

 






Hava alanı içerisinde karargah oluşturduklarını belirten Ala, “Havaalanında VIP’in olduğu yerde korumalar ve birkaç arkadaşım ile birlikteydik. Havaalanı içinde bulunan bir yerde karargâh oluşturduk. Jandarma Harekât Merkezi işgal edilmişti. Benim yaver albayım, hemen havaalanındaki bölük komutanlığına giderek el koydu. Daha sonra Ankara alay komutanlığını değiştirdi. O gece Türkiye’ye yakışmayan hadiseler yaşandı. Darbeciler o gece benim Van’dan geldiğimi ve Malatya’da indirileceğimi söylemişler” ifadelerini kullandı.

 

AZİZ MİLLETİMİZ, ASİL DURUŞUNU TÜM DÜNYAYA GÖSTERDİ

Vatandaşların darbeye karşı dik duruşu hakkında açıklamalarda bulunan Ala, “Aziz milletimiz, asil duruşunu tüm dünyaya gösterdi. Allah milletimizden razı olsun. Bu vesile ile şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler dilerim” dedi.



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş