Bir ay içerinde 4 yakınını koronavirüs nedeni ile kaybeden inegöllü imam;

“Yetkililer bizlerden ne istiyorsa onu mutlaka uygulayalım”
BURSA (AA) Bursa’nın İnegöl ilçesinde bir ay önce yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve tedavisinin ardından aynı hastalıktan babasını toprağa veren imam Mehmet Nuri Memiş, bir ay sonra yine aynı hastalıktan 3 yakınını daha toprağa verdi.

Yayınlama: 09.12.2020
1.493
A+
A-

İnegöl’de bir ay önce babası ile beraber yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan İshakpaşa Camii İmam Hatibi Mehmet Nuri Memiş, babası Musa Memiş ile beraber İnegöl Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınmış ve Musa Memiş hayatını kaybetmişti.

 

Karantina süresinin bittiği gün babasının vefat haberi ile sarsılan İmam Mehmet Nuri Memiş, babasının cenaze namazını kıldırmıştı.






 

Bir aylık süre içerisinde Mehmet Nuri Memiş, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeni ile 3 yakınını da aynı gün kaybetti.

 

Mehmet Nuri Memiş, aynı gün içerisinde amcası Sefer Memiş, bir diğer amcasının oğlu Yaşar Memiş ve ablasının eşi Abdurrahman Eren’i koronavirüs nedeni ile kaybetti.

 

Konu ile ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan Mehmet Nuri Memiş, şu ifadeleri kullandı:

 

“Babam 83 yaşındaydı, sağlıklıydı. Hasta olmadan 15-20 gün önce ceviz toplamaya gitmiştik. O yaşına rağmen ağaçların tepesine çıkabiliyordu. Gayet sağlıklı bir insandı. Bu korona dediğimiz illet onu yakaladı ve en sonunda kurtulamadı. Dün amcam ve diğer amcamın oğlunu defnettik. Aynı gün yine büyük ablamın eşini kaybettik. Bu koronavirüs her an her yerde en yakınlarımızı almaya devam ediyor. Bizler her ne kadar kendimize konduramasak da, mutlaka tedbirlere riayet etmemiz lazım.  Yetkililer bizlerden ne istiyorsa onu mutlaka uygulayalım. Bana bir şey olmaz dememek lazım. Bugün sabahın erken vakitleri olmasına rağmen 4 tane Sala okuduk. Öğleden sonra da okunacak Salalar var. Hepsi de koronavirüsten vefat etmişler”

 

Devletin aldığı tedbir kararlarına riayet edilmesi gerektiğini ifade eden Memiş, şu ifadelerle konuşmasını sonlandırdı:

 

“Dün Bursa Hamitler Mezarlığı’ndaydık, gasilhanede eniştemizin cenaze işlemleri için. Emin olun 50’den fazla cenaze Kovid-19’lu hepsi orada yıkanıyormuş. Orada sıra sıra bekliyorlar. Her an yakınlarımızdan birini almaya devam ediyor. O nedenle mutlaka dikkat edelim. Çarşıda, pazarda, sosyal hayatın olduğu her yerde maskemizi takalım, mesafemizi koruyalım. Bu sürede ev gezmelerini yapmayalım. Toplu mümkün olduğu kadar bir arada bulunmayalım. Bir an önce inşallah bu kötü illetten millet olarak, insanlık olarak kurtuluruz ve eski güzel günlerimize tekrar geri döneriz. Çünkü pek çok değerimizi, kıymetli nimetlerimizi elimizden aldı. Camide yan yana durmamıza bile mâni oldu. Dolayısıyla hep birlikte bunu aşmamız mümkün olabilir. Ne kadar tedbir alırsak alalım, devletimiz bununla ilgili ne kadar çalışma yaparsa yapsın, eğer bunları yerine getiremezsek hiçbir faydası olmayacaktır. Dolayısıyla bizler bu işi önemseyelim.  Sonuç itibari ile kul hakkıdır. Kimden kime bulaştığını elbette ki bilemiyoruz. Bizi dinleyen büyün kardeşlerimizden isteğimiz bir sonraki kurban biz olmayalım, yakınlarımız olmasın”

 

HABER: SERHAT ÇİÇEK



Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş